El rei emèrit tornarà a Sanxenxo la pròxima setmana

Joan Carles I visitarà de nou la casa del seu amic Pedro Campos a la localitat gallega per a participar en les regates

El rei emèrit Joan Carles I a Sanxenxo en la seua última visita
El rei emèrit Joan Carles I a Sanxenxo en la seua última visita / Lavandeira Jr. (Efe)

El rei Joan Carles té previst viatjar a Sanxenxo (Pontevedra) la pròxima setmana per a retrobar-se amb els seus amics de regates després de fer una breu visita a Londres, on Carles III l'ha convidat a un esmorzar privat previ a la seua coronació al maig, segons han informat a Efe fonts de l'entorn de l'emèrit.

L'emèrit té previst arribar a Sanxenxo el dia 19 i tornar a Abu Dhabi el diumenge, dia 23, al final de la regata de la Copa d'Espanya de la classe 6 metres que organitza el club nàutic de la localitat de Pontevedra i en la qual participa el seu vaixell, el Bribón.

Es tracta de la segona visita a Espanya des que va marxar a viure a Abu Dhab i (Unió dels Emirats Àrabs) l'agost de 2020 per l'escàndol dels seus negocis irregulars a l'estranger, la investigació del qual va ser arxivada per la Fiscalia del Tribunal Suprem al maig del passat any.

El seu primer viatge el maig de 2022, que va estar envoltat d'una gran expectació mediàtica, va molestar el govern. Aleshores ja es va allotjar a Sanxenxo, a casa del seu amic Pedro Campos, patró del Bribón. Abans de marxar d'Espanya es va desplaçar al Palau de la Zarzuela per a veure's amb Felip VI.

Joan Carles de Borbón, de 85 anys, havia considerat viatjar a Sanxenxo en la tercera setmana de maig, amb motiu d'una altra regata programada aleshores, però per a “no interferir” en la campanya de les eleccions municipals i autonòmiques, previstes el dia 28 del mes, va canviar els seus plans, segons afigen les fonts.

El pare de Felip VI té al cap també participar en el campionat del món de la classe 6 metres, que tindrà lloc al Regne Unit del 31 d'agost al 8 de setembre d'enguany, per la qual cosa pretén fer alguns entrenaments previs amb els seus companys d'embarcació.

La notícia del seu retorn a Espanya, anticipada aquest dilluns pel diari El Mundo, arriba després que ahir el diari digital 65ymas.com publicara una foto seua a Abu Dhabi al costat de la infanta Elena i el seu net, Felip Joan Froilà, qui es va mudar a l'emirat el mes de febrer passat per a treballar en una empresa energètica.

La Casa del Rei no ha volgut pronunciar-se sobre els nous plans de viatge a Espanya del rei emèrit en al·legar que es tracta d'un viatge d'àmbit privat.

Joan Carles I tornara a coincidir amb els reis Felip i Letícia i la reina Sofia en els actes de la coronació de Carles III els dies 5 i 6 de maig a Londres, si bé el llistat de convidats no ha sigut confirmat pel Palau de Buckingham.

Tots quatre van participar en el funeral d'Isabel II el mes de setembre passat i van tornar a coincidir amb motiu de la defunció de Constantí de Grècia, germà de la reina emèrita Sofia, a mitjan gener d'enguany.

També et pot interessar

stats