Els reis d’Espanya i els emèrits, junts a Londres: així serà la comitiva espanyola en el funeral d’Isabel II

Felip VI, la reina Letícia i la reina emèrita, Sofia, hi acudiran amb el ministre Albares, mentre que Joan Carles I viatjarà pel seu compte

La família reial espanyola, en una imatge d'arxiu
La família reial espanyola, en una imatge d'arxiu / Casa Reial espanyola

Falten quatre jornades perquè el Regne Unit celebre el funeral d’estat per la reina Isabel II, al qual s’espera que acudisquen diverses personalitats polítiques de tot el món.

En representació d’Espanya hi acudiran el rei Felip VI i la reina Letícia, acompanyats de l'emèrita Sofia de Grècia i del ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares. Segons han confirmat diverses fonts de La Zarzuela, diumenge volaran en un avió de la Força Aèria Espanyola per a poder visitar amb temps la capella ardent. A més, la comitiva assistirà també a una recepció especial, que el nou rei Carles III fa als assistents al funeral.

També s’espera la presència del rei emèrit, Joan Carles I, en qualitat d’antic cap d’Estat. L’emèrit ha avançat que viatjarà pels seus propis mitjans a Londres des de la Unió dels Emirats Àrabs, on resideix des d'agost del 2020. Si bé l'ha convidat expressament la família reial britànica al funeral, el govern ha aclarit que no formarà part de la delegació oficial.

Això sí, durant l'estada a Londres, els reis s'allotjaran a la residència de l'ambaixador espanyol, José Pascual Marcos, mentre que per "raons de caràcter logístic i organitzatiu" la reina emèrita s'instal·larà al mateix hotel on estarà allotjat Joan Carles.

Dilluns tant els reis com els emèrits acudiran al funeral, que tindrà lloc a l'abadia de Westminster, on està prevista l'assistència d'unes 2.000 persones.

També et pot interessar

stats