L'ampliació de l’hospital de Castelló preveu 700 llits, un 30% més dels que té ara

Puig anuncia una inversió “històrica” de 241 milions i Mazón lamenta que anuncie ara el projecte, “després de huit anys i a punt de convocar eleccions”

Panells explicatius de les diferents fases de l'ampliació de l'Hospital General de Castelló
Panells explicatius de les diferents fases de l'ampliació de l'Hospital General de Castelló / Conselleria de Sanitat Universal

L'Hospital General Universitari de Castelló tindrà 700 llits en habitacions individuals, 270 consultes externes i amb el doble de quiròfans amb l’ampliació del centre que impulsarà la Generalitat i a la qual destinarà 241 milions d’euros.

El cap del Consell, Ximo Puig, ha presentat el projecte que consistirà en la construcció d'un edifici nou especialitzat en el tractament de pacients aguts i la reforma de les instal·lacions actuals de l'hospital, per a acollir les consultes externes i l'atenció a pacients crònics i de mitjana estada.

Puig, que ha presentat el projecte juntament amb el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha assegurat que la d’aquest centre hospitalai és "la inversió sanitària més gran de la història per a enfortir la sanitat pública valenciana", que permetrà millorar l'assistència sanitària de 290.000 persones de Castelló.

En concret, l'espai sanitari nou tindrà una superfície total de 145.000 metres quadrats, la qual cosa suposa una superfície 2,5 vegades més gran que les instal·lacions actuals, i disposarà de 700 llits en habitacions individuals, enfront de les actuals 540 en habitacions dobles, és a dir, que s'incrementarà el nombre d'habitacions en un 160% i el nombre de llits en un 30%.

A més, es duplicarà el nombre de quiròfans, que passarà dels 13 actuals a 26; i s'incrementa tant el nombre de places per a pacients crítics, que passa de 31 a 41, com les places per a adults de l'hospital de dia, que es dupliquen fins a aconseguir les 30.

270 consultes externes

D'altra banda, el centre hospitalari oferirà 70 consultes externes noves, per la qual cosa disposarà d'un total de 270, i disposarà d'equips avançats nous de diagnòstic per imatge, en concret cinc equips de tomografia axial informatitzada (TAC), enfront dels tres actuals, i quatre de ressonàncies magnètiques, enfront dels dos disponibles en aquests moments. De la mateixa manera, disposarà d'un espai més gran per a aparcament.

El president ha mostrat el seu propòsit d'agilitzar "i si és possible reduir a la meitat" la construcció del nou espai sanitari, el termini d'execució del qual és de 10 anys.

Per aquesta raó, el president de la Generalitat ha avançat que es nomenarà un comissionat per al seguiment i l’agilitació de les actuacions. Puig ha indicat a més que l'obra tindrà part de finançament de la Unió Europea, "sobretot en qüestions de tecnologia".

Sembla quasi un acudit, és una broma del mal gust amb el que està ocorrent amb la sanitat a la Comunitat Valenciana Carlos Mazón - President del PP de la Comunitat Valenciana

Poc després de presentar el projecte, el president del PP valencià, Carlos Mazón, ha carregat contra Puig per haver presentat aquest dilluns "una maqueteta del nou Hospital General de Castelló, després de huit anys i a punt de desconvocar les Corts i de convocar eleccions".

"Sembla quasi un acudit, és una broma del mal gust amb el que està ocorrent amb la sanitat a la Comunitat Valenciana", ha criticat en declaracions als mitjans a Alacant, en referència a la inversió de més de 240 milions anunciada per Puig.

Mazón ha qualificat l’acte de presentació del projecte, el qual creu que s’ha fet "amb tota mena de fanfàrria i màrqueting". El líder dels populars valencians ha denunciat que la Comunitat Valenciana està "en ple procés de reculada sanitària".

En aquest sentit, el president dels populars apuntava que "les llistes d'espera campen a plaer, més de la meitat de les SAMU van sense metge i han suprimit els centres integrals d'urgències a Alacant i Castelló". 

També et pot interessar

stats