Sanitat Universal confia a desactivar la vaga de metges perquè veu viable un acord els pròxims dies

Mínguez assegura que ja s’ha tancat un acord en "diversos punts reivindicatius" i queden pendents qüestions "assistencials i de remuneració"

El president de la Generalitat i el conseller de Sanitat avancen per un corredor de l'hospital General de Castelló, del qual han presentat el projecte d'ampliació aquest dilluns
El president de la Generalitat i el conseller de Sanitat Universal avancen per un corredor de l'Hospital General de Castelló, del qual han presentat el projecte d'ampliació aquest dilluns / Generalitat

Sanitat Universal confia que la vaga de metges, convocada per a tres jornades de març, abril i maig, no es farà finalment. El conseller de Sanitat Universal, Miguel Mínguez, creu que es desactivarà abans, perquè albira un acord en l’horitzó: "Confie que en els pròxims dies podrem tancar un acord", afirmava aquest dilluns quan presentava les obres de millora de l’Hospital General de Castelló al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Segons ha avançat el titular de Sanitat Universal, la conselleria i els sindicats ja han consensuat "diversos punts reivindicatius", però han quedat encallats, pendents de resolució, "els punts assistencials i de remuneració". Tot i això, Mínguez creu que hi ha "molt de consens".

Tenint en compte aquest ambient en les negociacions, el conseller veu factible que es desconvoque la vaga. La primera jornada està prevista per al 6 de març i, si no canvien les coses, hi ha dues més previstes: el 3 d’abril i el 8 de maig. Es tracta de la vaga que inicialment estava convocada per al 17 i 18 de gener i que els sindicats van ajornar precisament pel "col·lapse" que, segons els sanitaris, travessava la sanitat pública.

D’altra banda, i al fil de la manifestació multitudinària que va recórrer els carrers de Madrid aquest diumenge per a reivindicar millores en la sanitat pública, el president de la Generalitat creu que "el que s’ha fet a Madrid no té res a veure amb la Comunitat Valenciana quant a inversió".

En aquest sentit, apuntava que la inversió destinada a sanitat s’ha incrementat a la Comunitat Valenciana des del 2015. "Estàvem per davall de la mitjana nacional i ara estem per damunt", afegia el cap del Consell. Tot i aquesta lectura positiva, Puig rebutjava el "triomfalisme" i "l’autosatisfacció" en la gestió sanitària i apel·lava a la millora contínua.

"Tenim un problema greu, hem d’enfortir al màxim la sanitat pública. Tenim una gran sanitat pública, però hem de seguir millorant-la", argumentava. 

També et pot interessar

stats