Real i Gamero donen suport a les declaracions d’Oltra i neguen haver donat instruccions sobre l'expedient

L'exvicepresidenta de la Generalitat ha acudit per sorpresa a mostrar el suport als dos investigats 

Declaracions de Miquel Real per a À Punt Notícies a l'eixida de la Ciutat de la Justícia de València / À Punt NTC

L'excap de gabinet de l'exvicepresidenta de la Generalitat Miquel Real i l'exsubsecretari de la Conselleria d'Igualtat Francesc Gamero han donat suport a les declaracions de Mónica Oltra i han negat haver donat instruccions sobre l'expedient amb el qual s'hauria tractat d'ocultar el cas o desacreditar la menor que va patir abusos de qui va ser marit de l'exdirigent de Compromís.

Real i Gamero han declarat aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia de València en qualitat d'investigats en la causa judicial oberta per la suposada ocultació d'un episodi d'abusos que va patir una menor tutelada per la Generalitat per Luis Eduardo Ramírez, que va ser condemnat a cinc anys de presó i la sentència de la qual serà revisarà el 13 de desembre pel Tribunal Suprem. De fet, Oltra ha acudit hui, per sorpresa, a mostrar el suport als dos subordinats seus investigats en aquesta causa.

Segons fonts coneixedores de la declaració de tots dos ex alts càrrecs davant del jutjat d'instrucció número 15, les preguntes han anat fonamentalment dirigides a confirmar les dates que s'investiguen, sobretot si va ser el 4 d'agost del 2017 quan Oltra i l'entorn pròxim van tindre coneixement del cas per primera vegada. Les mateixes fonts han afegit que tots dos han ratificat que no es van donar instruccions sobre l'expedient informatiu o d'informació reservada amb el qual suposadament es va tractar d'ocultar el cas o desacreditar la menor que va patir abusos de qui llavors era marit d'Oltra.

Sobre els correus investigats en les peces secretes, que no revelen instruccions ni coneixement abans del 4 d'agost, no s'han formulat preguntes, segons aquestes fonts.

Per la seua part, la coordinadora nacional jurídica de Vox, Marta Castro, ha assenyalat a l'eixida de la vista —on aquest partit està representat com a acusació particular— que, "com era previsible", ni Real ni Gamero "recorden gran part dels detalls". "Crec que és una estratègia de defensa, lògicament organitzada per a la pròpia defensa de la senyora Oltra, però la veritat és que cal posar totes les declaracions en conjunt, en context, anar analitzant-ho i veure les possibles contradiccions", ha declarat Castro.

Per al 23 de novembre han cridat a declarar el nóvio de la jove i pare dels dos fills seus, i el 13 de desembre declararà la víctima dels abusos sexuals —en tots dos casos, a les 17 hores—. El jutjat investiga un total de quinze persones per tractar d'aclarir-ne la participació en l'obertura d'un expedient informatiu o d'informació reservada amb què suposadament es va tractar d'ocultar el cas o desacreditar la menor que va patir abusos de qui llavors era marit d'Oltra, en uns fets que van passar el 2016 i principis del 2017. Actualment, a més d'Oltra, estan processats diverses directores territorials de la Conselleria d'Igualtat, caps de secció, psicòlegs i personal de centres de menors. Ja han prestat declaració tots en qualitat d'investigats.

També et pot interessar

stats