El jutge prorroga sis mesos més la investigació judicial del cas Oltra

Justifica el retard per "diligències essencials" que falten, entre les quals estan les declaracions de Miquel Real i Francesc Gamero

Oltra, en una imatge del dia en què va dimitir
Oltra, en una imatge d'arxiu, el dia que va presentar la dimissió / Europa Press

El titular del jutjat d'instrucció número 15 de València ha dictat una pròrroga més, de sis mesos, de la causa que investiga el departament de la Conselleria d'Igualtat i l'exconsellera Mónica Oltra per la gestió dels abusos a una menor tutelada, pel qual l'exmarit de l'exvicepresidenta va ser condemnat a cinc anys de presó, segons ha avançat Las Provincias.

L'anterior pròrroga ampliava la investigació judicial fins al 30 d'octubre. La nova ho farà fins el 30 d'abril de 2024. El jutge l'ha justificada per les "diligències essencials" que hi queden, entre les quals cita la declaració de l'excap de gabinet d'Oltra, Miquel Real, i el subsecretari d'Igualtat, Francesc Gamero. Considera el jutge que d'aquestes testificals poden derivar-se noves diligències.

Oltra va dimitir com a vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i també com a diputada en Les Corts al juny de 2022 després de ser investigada en el marc d'esta causa judicial per suposada omissió de socors a una menor tutelada per la Generalitat.

A primers d'octubre, l'alçament parcial del secret sobre la causa, va revelar que la Policia no havia trobat evidències de presumptes maniobres per a encobrir els abusos en els 60.000 correus analitzats a l'equip de l'exconsellera.

També et pot interessar

stats