Oltra torna a l'advocacia i a la mediació per a "combatre les injustícies i contribuir a la pau social"

L’expresidenta de la Generalitat va abandonar la política l'any passat arran de la seua imputació

Imatge d'arxiu d'una roda de premsa de Mònica Oltra
Imatge d'arxiu d'un acte públic de Mónica Oltra / Agències

L'exvicepresidenta de la Generalitat i referent de Compromís, Mónica Oltra, ha anunciat aquest dijous que torna a exercir l'advocacia i la mediació amb l'objectiu de "combatre les injustícies" i "contribuir a la justícia i a la pau social". "La mediació m'ha seduït com una manera més pacífica i humana d'abordar els conflictes i també com una eina de transformació social i relacional indispensable. M'agrada ser eixe pont. M'agrada crear comunitat", ha expressat a través de les xarxes socials.

La que va ser líder de Compromís acompanya aquest missatge amb una fotografia en la qual porta una samarreta de l'activista Angela Davis amb la frase "No estic acceptant les coses que no puc canviar, estic canviant les coses que no puc acceptar". A més, difon una adreça de correu electrònic amb la qual contactar amb ella per a exercir de mediadora.

Oltra va deixar la política l'any passat arran de la seua imputació per una suposada investigació paral·lela en la Conselleria d'Igualtat que dirigia sobre el cas dels abusos sexuals a una menor tutelada per la Generalitat per part del seu exmarit, educador social, que va ser condemnat a cinc anys de presó per aquests fets.

En la seua declaració davant el jutge, Oltra va negar que ordenara obrir aquesta investigació paral·lela a la judicial i va afirmar que es va assabentar dels abusos el 4 d'agost de 2017, quan va rebre una notificació judicial en el seu domicili. Amb això va assegurar que desconeixia el treball que havien estat fent els tècnics del seu departament des del febrer anterior, quan la víctima, que llavors tenia 14 anys, va denunciar els fets.

Fa unes setmanes, el jutjat d'instrucció 15 de València va alçar el secret parcial de les actuacions que pesava sobre el cas després d'analitzar el Grup Tècnic Operatiu de la Policia més de 60.000 correus de l'equip d'Oltra i persones relacionades amb la jove en el temps en què van succeir els fets, sense que consten indicacions sobre l'actuació del departament.

Per al pròxim 13 de desembre està citada a declarar, en qualitat de testimoni, la víctima dels abusos sexuals de l'exmarit d'Oltra. Prèviament, el 8 de novembre, hauran de comparéixer a declarar en qualitat d'investigats l'excap de gabinet d'Oltra, Miquel Real, i l'exsubsecretari de la Conselleria, Francesc Gamero.

També et pot interessar

stats