Oltra: "El PSOE em volia enviar al Senat"

Mulet assegura que és un "suïcidi" anar a la cita a les urnes sense l'exvicepresidenta del Consell

El senador de Compromís, Carles Mulet i l'exvicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra
El senador de Compromís, Carles Mulet i l'exvicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra / Jorge Gil / Europa Press

L'exvicepresidenta del Consell i exconsellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha tornat a aparéixer aquest dijous en un acte públic assistint a la presentació del llibre Carles Mulet, una temporada al Senat, del senador de Compromís, Carles Mulet.

Oltra ha assegurat durant la intervenció que una companya de Compromís la va advertir que "el PSOE em volia enviar al Senat". Segons ha revelat la mateixa exvicepresidenta, davant d'aquella afirmació ella va contestar que "a la cambra alta la coalició ja té Carles Mulet, que ho fa de puta mare". "No el podia substituir perquè no ho puc fer millor que ell", ha expressat.

L'exconsellera, que ha centrat bona part de la intervenció a comentar assumptes sobre la cambra alta i el seu funcionament, també ha tingut temps per a lloar el treball que Mulet desenvolupa com a senador, de qui ha assegurat que ha arribat a marcar "un abans i un després". Segons Oltra, "ha fet el que havia de fer. Tots els dies posava un espill enfront del poder del que la política podia fer per la gent".

En aquest sentit, ha definit el seu company de coalició com "un tio d'esquerres, amb consciència de classe, amb una ètica indestructible i una persona en qui es pot confiar". "Carles Mulet em fa continuar confiant en la política", ha assegurat. Així mateix, ha carregat contra les pràctiques de determinats partits polítics que, segons ella, van propiciar que la ciutadania "assumira col·lectivament" que el Senat era un òrgan "absolutament inútil". "Aquesta que ha sigut alcaldessa, l'enviem al Senat", ha ironitzat sobre el cas.

"Era on enviaven les persones que havien estat en primer línia política i, per a no enviar-les a casa,les enviaven al Senat", ha criticat. "El Senat era el cementeri dels elefants", ha sostingut. Oltra ha reivindicat que la cambra alta és un òrgan "important" i, com a tal, ha incidit en la necessitat de dotar-lo de "més utilitat", així com d'"una altra funció" sota "l'encaix de la Constitució" per evitar que siga un òrgan "de segona lectura".

"És una vergonya que aquesta dona estiga a casa"

Per la seua part, el senador de Compromís, que ha tornat els elogis a l'exvicepresidenta, ha destacat la figura d'Oltra com a representant política". Sobre les candidatures de la coalició per a les pròximes eleccions autonòmiques, ha considerat que és "un suïcidi" acudir a la cita amb les urnes "quan el principal referent el tenim a casa", en referència a l'exconsellera. "És una vergonya que aquesta dona estiga a casa, perquè tot el que s'ha aconseguit no seria el mateix sense ella", ha reivindicat.

També et pot interessar

stats