Puig tanca una executiva que integra el sector 'abalista' i amb més dones que homes

Rafa García, Juan Carlos Fulgencio, Elisa Valía i Maite Grau, afins a l'exministre José Luis Ábalos, entren en el màxim òrgan de direcció del partit

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, en el XIV Congrés del PSPV
La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, en el XIV Congrés del PSPV / Manuel Lorenzo (EFE)

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha tancat la llista de noms que componen la nova comissió executiva nacional, que finalment integra el sector abalista, incorpora alguns joves alcaldes i inclou més dones que homes.

Abans de la mitjanit s'ha tancat la confecció de l'executiva que encapçala Ana Barceló com a presidenta, el síndic Manolo Mata com a sotssecretari general, José Muñoz en organització i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcalde d'Elda, Rubén Alfaro en relacions institucionals.

En l'executiva destaca la incorporació de diversos afins a l'exsecretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, com l'exdelegat del govern Juan Carlos Fulgencio (secretari de Seguretat i Protecció Civil); l'alcalde de Burjassot, Rafa García (coordinació amb les diputacions), qui es va enfrontar a Puig el 2017 per al lloc de secretari general; la regidora de València Elisa Valía en economia circular i l'exregidora Maite Girau en serveis socials.

D'aquesta manera ha posat fi Puig a hores d'incertesa entre els afins a l'exministre Ábalos, un nucli que estava pendent d'un acord amb la direcció per a la incorporació d'alguns dels seus delegats i que fins i tot s'ha sorprés que "a última hora" els hagueren dit que no, encara que al final s'ha optat per la integració.

José Antonio Pérez assumirà la secretaria de política econòmica; l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños, la d'estratègia i acció electoral; l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Segredo, la de política municipal; Vicent Soler la de valencianisme i autogovern, i Toñi Serna, la de transparència i memòria democràtica.

Així mateix, s'incorporen al màxim òrgan de poder del partit, l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, en sanitat i salut mental; l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en reindustrialització; el d'Elx, Carlos González, en grans ciutats; la d'Algemesí, Marta Trenzano, en comarques i mancomunitats, i el de Gandia, José Manuel Prieto, en cultura i política lingüística.

Altres cares noves són la del secretari general del PSPV a Alacant i alcalde de Xàbia, José Chulvi, que entra com a secretari de federalisme i descentralització; els regidors de l'ajuntament de València Borja Sanjuán (estudis i programes) i Pilar Bernabé (esports), el diputat estatal Vicent Sarrià (relacions amb les Corts) i els diputats autonòmics Laura Soler (discapacitat i autonomia personal) i Pedro Ruiz (ciència, investigació i universitats). Damián López s'estrena al capdavant de la secretaria d'LGTBI.

Repeteixen en l'executiva Rosa Peris, que passa d'igualtat a justícia i funció pública; Rosa Guillén, que manté aigua; Carolina García (alternativa) i Inmaculada Rodríguez-Piñero (Unió Europea). També s'incorpora un altre eurodiputat valencià, Domènec Ruiz.

A més estan dos dels membres de l'executiva federal ixent: Andrés Perellò, secretari d'aliances mediterrànies, i Susana Ros, secretària contra la violència de gènere, així com Laura Soto (habitatge), Roger Llanes (agricultura), Rebeca Torró (transició econòmica justa), Rocío Briones (ocupació i economia social) i Francesc Colomer (turisme).

Aquests noms s'han conegut en la vespra de la cloenda del XIV Congrés del PSPV-PSOE, que se celebra a Benidorm (Marina Baixa) i on Ximo Puig renovarà aquest diumenge el seu lideratge com a secretari general, en una jornada que comptarà amb la presència del president del govern, Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats