Els delegats del PSPV-PSOE aproven per unanimitat l'informe de gestió de Puig

El corrent abalista espera poder arribar a un pacte al llarg del dia amb el qual s'acorde la seua integració en els òrgans del partit

Ximo Puig durant el seu discurs en el XIV Congrés del PSPV-PSOE
Ximo Puig durant el seu discurs en el XIV Congrés del PSPV-PSOE / PSPV-PSOE

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha aconseguit la unanimitat dels 471 delegats presents en el plenari per a aprovar el seu informe de gestió dels últims quatre anys en aquesta segona jornada del XIV Congrés del PSPV-PSOE, que se celebra a l'hotel Bali de Benidorm (Marina Baixa) aquest cap de setmana.

A pesar d'aquesta unanimitat el matí no ha estat exempt de tensions amb el corrent abalista, afí a l'exsecretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos. És més, la jornada de hui ha tingut dos escenaris com a protagonistes: el plenari, on s'han succeït les "salutacions fraternals" de patronal, sindicats i les dirigents federals Diana Morant i Adriana Lastra; i una altra sala en la qual a primera hora s'han reunit diverses desenes de delegats del sector abalista capitanejats per la secretària general de la província de València, Mercedes Caballero.

Aquest sector afirma que tenien tancat un pacte amb la directiva per a la seua integració en els òrgans del partit, tant l'executiva com els comités, però s'han "despertat amb la decisió què no". Caballero espera reunir-se amb Puig al llarg del dia per a intentar aconseguir un acord. "El dia és molt llarg" és la frase que més s'escolta en els dos costats.

L'enigma de la integració es resoldrà al llarg de la jornada, ja que és hui quan han de presentar-se les llistes per als òrgans que regiran el partit els pròxims quatre anys. Les votacions tindran lloc el diumenge al matí.

Durant el seu discurs en el plenari, Puig ha advocat per la creació de l'ocupació, la sostenibilitat justa i l'erradicació de les discriminacions. Així mateix ha defensat la "transversalitat" de la formació que dirigeix i ha instat a anar per la "majoria" i "superar les barreres partidàries".

No obstant això, ni Ábalos ni Caballero han sentit les seues paraules, ja que han eixit de l'hotel quan començava la intervenció del president. De fet, els delegats abalistes només han entrat al plenari per a escoltar les paraules de la ministra de Ciència, Diana Morant i molts d'ells s'han quedat fora, a la terrassa i al costat de les piscines durant el matí.

També et pot interessar

stats