Rafa García, rival de Puig en les anteriors primàries socialistes, entra en la nova executiva

Aquesta incorporació s’emmarca en la integració de l’”abalisme” dins del màxim òrgan de gestió del PSPV-PSOE

Rafa Garcia, actual alcalde de Burjassot
Rafa Garcia, alcalde de Burjassot

El candidat alternatiu a Ximo Puig en les primàries del 2017 i alcalde de Burjassot, Rafa García, ocuparà en la nova executiva del PSPV-PSOE la secretaria de coordinació de les diputacions.

García, de la sensibilitat pròxima a l'exministre i exsecretari federal d'organització, José Luis Ábalos, ha sigut designat en el context de la integració proclamada les últimes hores pel president Ximo Puig per a incorporar persones concretes que puguen aportar en secretaries concretes.

Aquest nom s'ha conegut la vespra de la clausura del XIV Congrés Nacional del PSPV-PSOE, que se celebra a Benidorm (Marina Baixa). Ximo Puig és l'únic candidat i serà proclamat demà en una jornada amb la participació del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

A l'espera que es tanque la composició de la nova executiva, que Puig va avançar ahir que seria més reduïda i amb figures més joves, les últimes hores s'ha conegut que en el màxim òrgan de govern dels socialistes valencians estaran dos dels membres de l'executiva federal ixent: Andrés Perelló, secretari d'aliances mediterrànies, i Susana Ros, secretària contra la violència de gènere.

De la mateixa manera, hi entren també càrrecs del govern valencià Toñi Serna (secretària de Transparència i Memòria Democràtica), Laura Soto (Habitatge), Roger Llanes (Agricultura), Rebeca Torró (Transició Econòmica Justa), Rocío Briones (directora general d'Ocupació i Economia Social) i Francesc Colomer (Turisme).

El senador i catedràtic Javier de Lucas, per la seua banda, serà el nou secretari de drets humans, migracions i reforma constitucional.

Aquests noms se sumen als ja coneguts del secretari d'organització José Muñoz; el portaveu a les Corts, Manolo Mata; el comissionat en economia, José Antonio Pérez, i l'alcalde d'Elda i president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, que serà el responsable de les relacions institucionals.

A més, ahir es va confirmar que en substitució de Juana Serna, la presidenta del nou PSPV serà la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, que precisament ha rebut un calorós aplaudiment del ple en reconeixement de la seua tasca al capdavant de la lluita contra la Covid-19.

També et pot interessar

stats