Puig: “Són 3.500 milions d'inversió, 3.000 llocs de treball directe i prop de 30.000 indirectes"

Les obres de la gigafactoria comencen aquest divendres en un acte presidit pel rei Felip VI en què estarà present el president del govern espanyol, Pedro Sánchez

Ximo Puig durant la seua entrevista en 'La Hora de la 1'
Ximo Puig durant l'entrevista en 'La Hora de la 1' / RTVE

Hores abans que s'inauguren oficialment les obres de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt (Camp de Morvedre), el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha intervingut en el programa de TVE La Hora de la 1 per a parlar del que suposa l'arribada d'aquest projecte a la Comunitat Valenciana.

“Són 3.500 milions d'inversió, 3.000 llocs de treball directe i prop de 30.000 indirectes", ha explicat el cap del Consell al programa. Açò significa que “la Comunitat Valenciana es convertirà en un pol de la mobilitat sostenible i serà un motor per a aquesta nova indústria”, la qual “generarà no sols milers de llocs de treball, sinó una prosperitat social que és al que aspirem”.

L’acte #MissionValencia, d'inici de les obres de la gigafactoria de cel·les de bateries de PowerCo serà aquest divendres a les 11:00. El presidirà el rei Felip VI, amb l’assistència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

A banda, Puig ha parlat d'altres temes com les pròximes eleccions del 28 de maig, les Falles o la moció de censura que ha presentat Vox contra Sánchez.

Pel que fa a les eleccions, Puig ha assenyalat que "la Comunitat Valenciana és més que un trofeu per a un polític que vulga aspirar a La Moncloa". En aquest sentit, ha assegurat: "Concerneix els valencians decidir quin futur volem: tornar al paradigma de la corrupció que va significar el Partit Popular en aquesta terra o continuar avançant en uns indicadors econòmics i socials que han millorat des del 2015".

El president ha detallat que el govern del Botànic ha suposat un "nou paradigma d'avançar en reputació, en creixement econòmic i en treball", a més, "ha disminuït a la meitat el fracàs escolar i s'ha invertit més en sanitat i educació". Aquestes accions que s'han aplicat els últims huit anys, segons Puig, "és el gran actiu que tenim per a renovar des de la perspectiva de progrés" en un govern, que "ha governat per a tots, ha superat el sectarisme que venia del passat i que és un govern reconegut en el qual ningú es pot sentir exclòs".

Sobre la moció de censura, Puig ha remarcat que "els instruments constitucionals cal respectar-los" i que Vox té dret "a fer-ho". En aquesta línia, ha destacat que "l'aliança de les dretes no són el millor per a Espanya" i que si, en referència al PP, "no s'està d'acord amb l'extrema dreta, s'hi hauria de votar en contra".

Sobre una de les festes més representatives de la Comunitat Valenciana, el president de la Generalitat ha dit que “s’esperen milers i milers de persones d’una festa que naix del poble”, i ha convidat totes les persones que són de fora del nostre territori, però que igualment senten la festa, que acompanyen els valencians i les valencianes aquest cap de setmana.

També et pot interessar

stats