L’esperit faller desborda els carrers de València en el primer dia de festa oficial

Els guies turístics atenen milers de visitants que volen visitar els monuments plantats

Els turistes visiten els monuments fallers / À Punt NTC

Des de bon matí, aquest dijous, una multitud ja rodava per la guanyadora infantil d'enguany: la falla Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, de l’artista faller Pere Baenas. El monument homenatja, a través d’una al·legoria del llunyà Oest, la Declaració Universal de Drets Humans per a satiritzar polítics i dirigents amb una crítica càustica, tot això embolicat en un volum inabastable de ninots d'indis i vaquers, cavalls i fins i tot una diligència suspesa enlaire.

És la primera parada des de l'Estació del Nord, on l'arribada de visitants és un no parar. “He agafat el primer tren, si no, no hi ha manera” ha assegurat una turista. “Estem desbordats, inclús per damunt de les xifres d’abans de la pandèmia” ha assegurat una de les guies turístiques que aquests dies tracta de mostrar als visitants els principals monuments fallers. 

El cor de la festa està en la plaça de l'Ajuntament, l’epicentre on coincideixen els turistes, els equilibristes, les falles i els festers. “M’agrada tot molt” ha afirmat una turista cubana, mentre que una altra provinent de Mèxic preguntava per què les havien de cremar, “amb tots els diners que costen” ha comentat.

Tot açò i molt més, és el que conforma l’ambient del primer dia de festa oficial. La bogeria tot just ha començat.

També et pot interessar

stats