Puig reivindica l’arribada de les vacunes acordades perquè se'n puguen administrar mig milió a la setmana

El cap del Consell afirma que és prioritari arribar al juny “en les millors condicions possibles per a la recuperació econòmica” i descarta una notable flexibilització de les restriccions

Un equip de sanitaris conversen en el punt de vacunació massiva habilitat a la Ciutat de les Arts de València, en una imatge d'aquest dissabte
Un equip de sanitaris conversen en el punt de vacunació massiva habilitat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, en una imatge d'aquest dissabte / Biel Aliño (Efe)

La Comunitat Valenciana té capacitat per a administrar mig milió de vacunes a la setmana, encara que a hores d’ara n'injecta menys de 200.000 per l’incompliment de les farmacèutiques i els canvis de criteri respecte a l’administració d’alguns preparats, com el d’AstraZeneca que ara només s’inocula als majors de 60 anys, segons ha afirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, precisament el dia en què entren en funcionament els centres de vacunació massiva.  

Amb el ritme de vacunació planificat per la Generalitat, que ara per ara no es pot complir, el Consell pretén arribar al juny, quan arranca la campanya turística, “en les millors condicions possibles per a iniciar la recuperació econòmica i social”, com ha expressat Puig durant la seua intervenció en El programa de Ana Rosa, de Telecinco, aquest dilluns. 

Així mateix, i malgrat les dificultats per a disposar de vacunes, el cap del Consell ha indicat que, per a avançar cap a la situació epidemiològica favorable de principis de l’estiu, els valencians majors de 60 anys estaran vacunats aleshores. 

“El gran actiu que tenim per a la superació de la pandèmia és la vacunació”, ha afirmat Puig, per això ha reivindicat l’arribada del “màxim subministrament possible” de preparats contra el coronavirus, ja que considera que són la millor via per a reprendre la vida socioeconòmica de la Comunitat Valenciana al més prompte possible. 

Quant a l’alçament de les restriccions, Ximo Puig aposta per una flexibilització de les restriccions “prudent”. En aquest sentit el cap de l’executiu valencià ha afirmat que aquesta setmana es reunirà la comissió interdepartamental que aborda la gestió de la pandèmia, però ha advertit que “no s’adoptaran decisions precipitades”. “L’eixida [de la crisi sanitària] serà amb la màxima prudència”, ha aclarit. 

Mantindre les dades epidemiològiques actuals

En aquest sentit, Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana ja està un mes amb la proporció de contagis per cada 100.000 habitants, el que es coneix com a incidència acumulada, més baixa de tot Espanya. De fet, a hores d’ara el nostre territori presenta una incidència acumulada sis vegades inferior a la mitjana estatal

Per aquestes raons, la Generalitat no adoptarà “decisions precipitades” que puguen comprometre una bona situació epidemiològica al juny. No obstant això, Puig ha indicat que “alguna flexibilització s’ha de produir, però ens ha anat molt bé en eixa causa comú de tota la societat valenciana”, en al·lusió a les restriccions imposades durant la tercera onada de la pandèmia.

També et pot interessar

stats