Puig obri la porta a relaxar les restriccions en l'hostaleria la pròxima setmana

El president ha subratllat que la Comunitat Valenciana està un mes amb una incidència acumulada per davall dels 50 casos per 100.000 habitants, “una situació que ens fa forts”, ha assegurat.

Ximo Puig durant la seua visita al Punt de Vacunació Masiva
Ximo Puig, durant la visita al punt de vacunació massiva / Europa Press
17 d'abril 2021 - 19:31

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest dissabte que la setmana que ve la comissió interdepartamental per a la prevenció i actuació contra la Covid-19 podria valorar la flexibilització "d'algunes" restriccions que afecten el sector de l'hostaleria, encara que ha assenyalat: "Que ningú pense en un canvi disruptiu".

Puig ha fet aquestes declaracions durant la visita al punt de vacunació massiva de València situat a la Ciutat de les Arts i les Ciències, on ha agraït la "resistència" de l'hostaleria perquè el seu comportament, segons ha dit, ha fet possible arribar a la situació actual de la pandèmia a la Comunitat Valenciana.

"Tots som conscients que, si hem arribat a aquesta situació, és per l'esforç de la societat valenciana, i també dels sectors que han vist limitada la seua activitat econòmica", ha assegurat el cap del Consell, que ha defensat que no hi ha "recepta màgica" per la situació epidemiològica i que "mai hem fet triomfalisme".

En aquest sentit, ha incidit que la Generalitat ha donat el seu suport a aquest sector a través d'ajudes com el Pla Resistir, amb una dotació de 600 milions d'euros, encara que ha reconegut que aquestes ajudes són "insuficients".

Puig ha subratllat que la Comunitat Valenciana està un mes amb una incidència acumulada per davall de 50 casos per 100.000 habitants. "Aquesta situació ens fa forts", ha destacat el president de l'executiu valencià.

"La nostra eixida ha de ser prudent. Hem fet molt d'esforç perquè ara puguem dilapidar-lo", ha declarat, alhora que ha insistit que l'objectiu és arribar a l'estiu en la millor situació possible.

També et pot interessar

stats