L'empresariat de l'hosteleria i l'oci nocturn valencià es manifesta a Madrid

El sector protesta per la pròrroga de les restriccions que suporten els seus negocis per a frenar l'expansió del coronavirus.

El sector de l'hosteleria i l'oci nocturn es manifesta a la plaça de Cibeles de Madrid
El sector de l'hosteleria i l'oci nocturn es manifesta a la plaça de Cibeles de Madrid / Twitter: @Facyre

El sector de l'hoteleria i els locals d'oci de l'estat espanyol s'ha concentrat aquest dimecres a Madrid en protesta per les restriccions que suporten els seus negocis per a frenar l'expansió del coronavirus. Entre els participants hi ha representants de l'hoteleria de Castelló i empresaris del sector de l'oci de Benidorm. A més, i coincidint amb la protesta, a les 11 del matí, bars i cafeteries han estat convocats a fer una parada de 10 minuts.

A la Comunitat Valenciana aquestes mesures s'han prorrogat durant 21 dies i, per tant, estaran vigents fins al 28 de setembre. Segons el sector, aquestes mesures restrictives han comportat, en el cas de l'oci nocturn, el tancament dels establiments. Així, han fet una primera estimació de pèrdues que arriba als 50 milions d'euros i auguren una onada de tancaments si no s'alcen les restriccions.

Representants de la Federació Empresarial de l'Hosteleria de València a la concentració / @CEHEhosteleria (Twitter)

Amb el lema "Salvem l'hoteleria i els locals d'oci nocturn", la concentració, que té el suport de més de cinquanta organitzacions provincials del sector, ha tingut lloc a la plaça Cibeles de Madrid. Es tracta d'un acte públic reivindicatiu en què volen deixar clar que ells no són els culpables de la propagació de la Covid-19. De fet, recorden que els positius no paren de créixer malgrat les restriccions que han de suportar els negocis, com ara el tancament dels locals d'oci nocturn. Per això, demanen a l'administració mesures de suport amb bonificacions fiscals, com ara una rebaixa temporal de l'IVA i l'extensió dels ERTO i aplicar bonificacions que activen la demanda de les famílies i empreses.

La Federació d'Oci Fotur prepara una demanda judicial contra la Conselleria de Sanitat després de la pròrroga de les mesures cautelars que afecten el sector. Aquestes restriccions suposen, entre altres, distància entre taules, grups de fins a deu persones i obligació de tancar a la una de la matinada. Aquestes mesures també s'apliquen des de dimarts a cases d'apostes, centres recreatius, bingos, sales de joc i casinos.

Panoràmica de la concentració @CEHEhosteleria (Twitter)

El pitjor estiu de la història per a l'hoteleria

Una caiguda de l'activitat econòmica del 75 per cent respecte a l'any anterior, amb previsions de pèrdues en la major part de negocis i el trenta per cent del sector en perill de tancament. És el pitjor estiu de la història per a l'hoteleria, amb el perill de perdre un milió de llocs de treball en el sector. Són dades que ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí Luis Martí, vicepresident executiu d'Ahotur, l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hoteleria i Turisme de Castelló. "Les mesures restrictives que s'estan adoptant no estan ajudant a millorar la xifra de contagis", ha assegurat.

SOS Hostaleria adverteix que el sector desapareixerà si el Consell "no mou fitxa"

El president de SOS Hostaleria, Fidel Molina, ha advertit que el sector desapareixerà "en sis mesos" si el Consell "no mou fitxa" i ofereix mesures de suport. Consideren que l'adopció de restriccions de l'activitat econòmica per la crisi sanitària del coronavirus "ha d'anar lligada a l'aplicació de mesures compensatòries". Segons ha indicat l'associació, el sector hostaler valencià viu moments "de vertadera desesperació".

Els 35.000 establiments hostalers que hi ha a la Comunitat Valenciana donen faena a 190.000 persones i facturen més de 12.000 milions d'euros, la qual cosa representa el 6,4% de la riquesa de la Comunitat. Per a Molina, "el suport a un sector amb tanta rellevància, però tan alta vulnerabilitat, hauria de portar a combinar accions mitjançant mesures que faciliten la liquiditat i supervivència de les empreses i la conservació de l'ocupació".

També et pot interessar

stats