167 municipis de la Comunitat Valenciana s'han adherit al Pla Resistir per a autònoms

En total, la línia de les ajudes parèntesi del pla compta amb 160 milions d'euros.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió per a abordar les ajudes del Pla Resistir
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió per a abordar les ajudes del Pla Resistir / GVA

En menys de 72 hores, un total de 167 municipis de la Comunitat Valenciana s'han adherit a la línia d'ajudes parèntesi, dins del Pla Resistir, per als autònoms i microempreses dels sectors més afectats per la pandèmia. Els empresaris rebran un mínim de 2.000 euros i, a més, 200 euros per cada persona treballadora contractada.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió amb els presidents de les diputacions d'Alacant, València i Castelló, a la qual també ha assistit el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, entre altres.

El Consell espera que en els pròxims dies la totalitat dels ajuntaments del territori valencià incorporen aquestes ajudes.

Puig ha avançat que la Generalitat transferirà la pròxima setmana l'aportació als consistoris que l'han sol·licitada, vora 30 milions dels 100 que aportarà el Consell als ajuntaments.

Les ajudes parèntesi sumen 160 milions d'euros

Per la seua banda, les diputacions també han mostrat el seu compromís de firmar els convenis de la manera més ràpida possible perquè les aportacions a aquestes ajudes parèntesi del Pla Resistir arriben al més prompte possible als autònoms i empresaris.

En total, aquestes ajudes estan dotades amb 160 milions d'euros, dels quals la Generalitat aporta 100 milions, les diputacions 36 milions (proporcionalment al nombre d'autònoms i empreses de cada província) i els ajuntaments, 24 milions.

El Pla Resistir ascendeix a un total de 380 milions per a ajudar empreses, autònoms i treballadors a fer front a les restriccions per a frenar la pandèmia, especialment per als sectors de l'hoteleria, el turisme, l'oci i les activitats artístiques i culturals. Així, es conforma com “el pla més important de totes les comunitats autònomes”, ha remarcat Puig.

També et pot interessar

stats