Puig negocia amb deu multinacionals, que comportarien 43.000 llocs de treball, perquè s'establisquen al nostre territori

Pel que fa als resultats electorals, Puig preveu una "majoria progressista més amplia" i advoca pel "mestissatge" en un tercer Botànic

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció pel PSPV, Ximo Puig, durant la seua intervenció en el Foro Europa
El president de la Generalitat i candidat a la reelecció pel PSPV, Ximo Puig, durant la seua intervenció en el Fòrum Europa / À Punt NTC

El Consell manté obertes negociacions "al més alt nivell" amb deu multinacionals perquè s'instal·len a la Comunitat Valenciana, el que podria representar, si prosperen, una inversió de 24.400 milions i la creació de 43.000 llocs de treball directes. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània.

Puig ha reivindicat que l'arribada de Volkswagen "ha amplificat el potencial de la Comunitat Valenciana com a espai d'inversions i de creixement" i, en aquests moments, la Generalitat negocia amb multinacionals de sectors avançats, com el dels microprocessadors, l'hidrogen verd, les energies renovables, les bateries elèctriques, la producció de components, els vehicles elèctrics i el big data, perquè s'establisquen al nostre territori.

Segons ha avançat, pel seu grau de maduració, "bona part d'aquests projectes tiraran avant". "Uns altres acabaran en altres capitals europees: a vegades guanyem, unes altres aprenem", ha afegit.

Puig ha insistit que, malgrat les dates electorals, no cal "perdre un dia", perquè no hi ha "un oasi electoral", sinó que cal esforçar-se cada dia i aprofitar "el moment valencià", en el qual, per primera vegada en la història, la Comunitat està "en l'avantguarda de les noves indústries".

D'altra banda, pel que fa als resultats de les eleccions del dia 28, el candidat socialista a la Generalitat creu que hi haurà una "majoria progressista més àmplia" i un govern amb "mestissatge" entre partits en un mateix departament. A més, considera que la seua formació obtindrà "millor resultat" electoral que el 2019, quan els socialistes van aconseguir 27 escons.

Suport de la ciutadania

"L'aprovació al govern està en els nivells més alts de la història de l'autogovern, així com l'aprovació i la preferència sobre qui volen els ciutadans que siga president", ha assenyalat Puig en una entrevista amb Europa Press. El cap de llista dels socialistes s'ha mostrat "absolutament confiat" que el resultat electoral de les autonòmiques anirà en aquesta línia.

De fet, la seguretat és tanta que el cap del Consell descarta un govern alternatiu al Botànic després del 28 de maig. "No està entre les hipòtesis", deia Ximo Puig, en referència a la possibilitat que no hi haja un tercer govern del Botànic. "No entra en els meus càlculs en aquests moments", ha manifestat.

Sobre la campanya, el candidat a la reelecció ha indicat que les seues sensacions són "positives". Puig considera que la ciutadania "en aquests moments té ja una visió del que ha sigut un temps i el que ha sigut un altre i poden triar".

"Veníem d'un escenari de corrupció, atur, destrucció de l'estat del benestar el 2015 i en aquests moments tenim una situació d'avantguarda, de modernitat, d'innovació, una societat que ha sigut capaç d'alçar la hipoteca reputacional i que està en condicions d'afrontar el futur", ha assenyalat.

Respecte a un eventual nou govern progressista, Puig ha apostat per "actualitzar" i "desburocratitzar", però mantenint "valors molt potents d'aquest govern, com ha sigut el mestissatge". Malgrat que ha parlat d'un "reinici necessari" en certes qüestions relatives al Consell, no ha concretat a quines àrees feia referència.

També et pot interessar

stats