El PSPV es compromet a ampliar el metro fins a Aldaia, Alaquàs i Xirivella

Puig promet impulsar la línia 14 de metro, amb set parades, per a millorar la mobilitat a l’àrea metropolitana de València

Els socialistes prometen crear una nova línia de metro, la 14, per a unir poblacions de l'Horta Sud amb València
Els socialistes prometen crear una nova línia de metro, la 14, per a unir poblacions de l'Horta Sud amb València / À Punt NTC

Ampliar la xarxa de metro fins a Aldaia, el Barri del Crist, Alaquàs i Xirivella. És la promesa que, en matèria de mobilitat, ha anunciat aquest dimarts el president de la Generalitat i candidat del PSPV per a revalidar aquest càrrec si guanya les eleccions. Com ha defensat el líder socialista, amb aquesta mesura "es donaria compliment a una reivindicació històrica de l'àrea metropolitana de València".

Puig ha llançat aquesta promesa després de reunir-se amb la consellera i número dos de la llista del PSPV per València, Rebeca Torró, i els alcaldes d'Aldaia, Xirivella, Alaquàs i el Quart de Poblet per a parlar sobre el projecte de la línia 14 de Metrovalència.

Segons l'aspirant socialista, la nova línia 14 tindrà set parades i més de set quilòmetres de línia subterrània que connectarà amb les estacions de metro de Nou d'Octubre i Marítim. Aquest projecte beneficiarà, segons els socialistes, més de 200.000 veïns de la zona.

"En els pròxims mesos donarem un gran impuls a la mobilitat sostenible en tota la Comunitat Valenciana, especialment en les àrees metropolitanes de les tres províncies", ha promés. Puig ha avançat que pretén sol·licitar finançament a través del Banc Europeu d'Inversions i acurtar els terminis perquè aquest projecte "siga una realitat com més prompte millor".

"L'objectiu és millorar la mobilitat sostenible i solucionar el col·lapse del transport en la zona metropolitana i ho farem amb la màxima acceleració del procés burocràtic", ha insistit.

També et pot interessar

stats