Compromís planteja ampliar el metro per a lluitar contra el canvi climàtic

Baldoví ha assenyalat que s’ha d’utilitzar menys el cotxe i, perquè passe això, “hem de donar alternatives”

Intervenció dels alcaldables en l'acte de campanya "Ciutats pel clima" celebrat per Compromís al Parc de la Canaleta de Mislata
Intervenció dels alcaldables en l'acte de campanya "Ciutats pel clima" celebrat per Compromís al Parc de la Canaleta de Mislata / À Punt NTC

Compromís ha celebrat aquest diumenge l’acte de campanya "Ciutats pel clima" al Parc de la Canaleta de Mislata (Horta Sud), que ha reunit el candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, l’alcalde de València i candidat a la reelecció, Joan Ribó, l’alcalde de Manises i candidat a la reelecció, Jesús Borràs, Rosa Maria Garcia, candidata a l’alcaldia de Quart de Poblet, Ricard Barberà, candidat a l’alcaldia de Xirivella, i Silvia Maiques, candidata a l’alcaldia de Mislata.

En la trobada metropolitana la coalició valencianista ha plantejat com a eix de les seues propostes per a la pròxima legislatura la necessitat de transitar cap a ciutats més verdes i que tinguen en compte els reptes que el canvi climàtic posa al davant: millors connexions amb transport públic entre municipis i millors connexions amb bicicleta també entre ciutats amb nuclis urbans que limiten uns amb altres, com és el cas de l’Horta Sud amb València. 

En aquesta línia, Compromís també aposta pels espais verds, fre a l’ampliació de grans infraestructures “altament contaminants”, com el port de València i l’aeroport de Manises, i millora de la qualitat de vida a les ciutats.

Baldoví ha assenyalat que per a lluitar contra el canvi climàtic s’ha d’utilitzar menys el cotxe i, perquè passe això, “hem de donar alternatives”. Amb aquest objectiu, la formació taronja ha plantejat una proposta per a ampliar la xarxa de Metrovalència i el TRAM. Compromís també ha proposat ampliar l'horari de Metrovalència fins a les 2 de la matinada entre setmana i durant les 24 hores els caps de setmana.

Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha posat en valor la renaturalització del nou llit del Túria, el gran projecte a escala metropolitana que planteja la coalició valencianista per a convertir aquest espai en un pulmó i element de connexió entre municipis. Aquesta actuació també suposaria connectar el parc natural del Túria amb l’Albufera.

També et pot interessar

stats