Puig promet descentralitzar una conselleria a la província de Castelló en la pròxima legislatura

El candidat del PSPV ha assegurat que la descentralització és “imparable” i ha defensat la reindustrialització del territori

Ximo Puig participa en un acte de partit a la Vall d'Uixó (Plana Baixa)
Ximo Puig participa en un acte de partit a la Vall d'Uixó (Plana Baixa) / PSPV

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció pel PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha promés aquest dijous “avançar en la descentralització” amb la ubicació, per primera vegada, d'una conselleria a la província de Castelló en la pròxima legislatura, en cas que puga continuar governant. “La fortalesa de la Comunitat Valenciana està en tot el seu territori, més enllà del centre”, ha defés i ha qualificat la descentralització com “imparable”. 

Durant la seua intervenció en un acte que ha tingut lloc a la plaça Nou d'Octubre de la Vall d'Uixó (Plana Baixa), Puig ha subratllat que aquesta legislatura n'han situat una a Alacant i “ara també ho farem a Castelló, perquè l'objectiu és unir i cohesionar cada vegada més aquesta comunitat”.

D'altra banda, ha situat la reindustrialització com “un dels grans objectius de la pròxima legislatura”, perquè ha assegurat que “no hi ha societat avançada que no tinga una indústria potent”. El candidat del PSPV s'ha referit també a la inversió realitzada per Stadler a la Vall d'Uixó i “a l'impuls que suposarà Port de Sagunt per a la comarca”. També ha relacionat l’ocupació amb l’educació i ha promés construir-hi un centre integral d'FP “on formar a tots els joves de la zona”.

Així, ha apuntat que l'objectiu és “continuar reduint la desocupació” i ha recalcat que hui “ja hi ha treballant 450.000 persones més que el 2015 i la inversió estrangera s'ha multiplicat per 168”. Puig ha afirmat que “hem passat del paradigma de l'atur, la corrupció i les retallades al paradigma de la prosperitat social” i ha assegurat que “els socialistes han demostrat que saben governar l'economia posant en el centre a les persones”.

Respecte a altres qüestions com l'educació, el president de la Generalitat s'ha referit a la Xarxa Llibres, “que ara s'estén a batxillerat”, o la implantació de l'educació pública de 2 a 3 anys. De la mateixa manera, quant a la sanitat, ha anunciat l'ampliació del cribratge de càncer de còlon de 70 a 74 anys: “L'esperança de vida està avançant i cal donar cobertura a aquesta nova situació”. Així, ha incidit també que les persones majors han de tindre "més paper en la nostra societat, perquè no es tracta d'arraconar-los, sinó que tinguen les mateixes possibilitats que la resta, perquè els necessitem".

També et pot interessar

stats