Stadler crearà cent llocs de treball en la nova planta de muntatge a la Vall d'Uixó

La fabricant de locomotores establirà una nova línia de muntatge, encara que de moment no s'ha especificat el tipus de producció que desenvoluparà

Acte de presentació de la nova planta de Stadler a la Vall d'Uixó
Acte de presentació de la nova planta de Stadler a la Vall d'Uixó / Generalitat

Stadler posarà en funcionament prompte una planta de muntatge de 12.000 metres quadrats a la Vall d'Uixó (Plana Baixa), amb almenys cent nous llocs de treball, que alleujarà la càrrega de treball que té la factoria d'Albuixec (Horta Nord).

La companyia fabricant de locomotores ha llogat aquest espai (6.000 m² de nau i altres 6.000 de camp en el polígon la Mesquita de la Vall d'Uixó) a Acciona-Nordex per a establir una nova línia de muntatge. Tanmateix, encara no s'ha definit quin tipus de producció desenvoluparà, si locomotores o un altre tipus de vehicles ferroviaris.

Stadler espera posar en marxa la planta abans de l'estiu, segons ha comentat en la presentació de la nova nau el director de Desenvolupament Corporatiu i Relacions Institucionals de Stadler, Juan Antonio Delgado, acompanyat del responsable de producció, David de Haya.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la presentació de la planta, al costat de l'alcaldessa del municipi, Tania Baños, en un acte que ha tingut lloc a l'Ajuntament de la localitat. Allí, el cap del Consell ha destacat que Stadler és una empresa estratègica, que aporta valor afegit, talent i capacitat d'internacionalització i està arrelada en el territori.

Puig ha ressaltat la col·laboració que manté Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) amb Stadler des de fa temps i ha insistit en l'oportunitat que la Comunitat Valenciana es convertisca en un pol de mobilitat sostenible dins del projecte de reindustrialització que es persegueix.

Hi ha moltes iniciatives en aquest sentit, entre elles la gigafactoría de Volkswagen a Sagunt, que crearà "enormes oportunitats" a les comarques de la Plana Baixa i el Camp de Morvedre i en tot el territori, i fins i tot en altres autonomies que es poden beneficiar del desenvolupament industrial, ha manifestat Puig, segons informa la Generalitat.

La gran càrrega de treball de Stadler a València ha portat a la companyia a buscar un espai que s'adeqüe als seus interessos quant a característiques i condicions, similar a les de la fàbrica d'Albuixec, segons ha dit la companyia.

També et pot interessar

stats