Stadler Valencia s'emporta el contracte de FGV per a construir setze tramvies per 102 milions

La fàbrica d'Albuixec era l'única que s'havia presentat a la convocatòria de la Generalitat per a ampliar el parc mòbil de Metrovalència i TRAM d'Alacant

Planta de fabricació de Stadler a Albuixec (Horta Nord)
Planta de fabricació de Stadler a Albuixec (Horta Nord) / À Punt NTC

La Generalitat ha adjudicat a Stadler Rail València S.A.O. la construcció dels primers setze nous tramvies de la sèrie 4.500 per a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). L'encàrrec té un valor de 102.011.712 euros, IVA inclòs. 

L'empresa radicada a Albuixec (Horta Nord) ha sigut l'única que s'ha presentat al concurs públic per a aconseguir el contracte, que contempla la possibilitat d'adquirir fins a altres dotze tramvies més, en dos lots de sis unitats, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. L'actuació és susceptible de rebre finançament de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

FGV ha previst que aquests nous vehicles s'incorporen al parc mòbil de Metrovalència i TRAM d'Alacant amb l'objectiu de "cobrir les necessitats derivades dels projectes d'ampliació prevists en totes dues explotacions de cara als pròxims anys". El termini establit per a fabricar les primeres setze unitats s'ha fixat en 32 mesos després de signar el contracte i el comboi inicial haurà d'estar preparat al cap de 24 mesos.

Amb els nous tramvies, l'Administració vol aconseguir "la màxima capacitat possible en un sol vehicle i la flexibilitat més gran en el trànsit d'accés/descens de viatgers per a optimitzar el recorregut". A més, els vehicles seran plenament accessibles, adaptats a la normativa vigent.

En l'actualitat, FGV compta amb 46 unitats de tramvia en servei en les línies 4, 6, 8 i 10 de Metrovalència i 22 vehicles en circulació en les línies 2, 3, 4, i 5 del TRAM d'Alacant.

També et pot interessar

stats