L'Agència de l'Energia recorda que el planeta necessita que el 2030 un 60% de vehicles siguen elèctrics

L'organisme detecta un increment de les vendes, però remarca que aquest ha de ser més accelerat per tal d'aconseguir limitar les emissions de CO2

Un vehicle elèctric mentre carrega la bateria
Un vehicle elèctric mentre carrega la bateria / À Punt NTC

La implantació del vehicle elèctric és més lenta de com hauria de ser. L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) calcula que si es mantingueren les polítiques actuals, les vendes de vehicles elèctrics al món representarien més del 20% el 2030, davangt de prop del 10% el 2021, però considera que per a complir els objectius climàtics aquest percentatge hauria de ser del 60%.

Si es pren de forma aïllada el sector dels camions, la bretxa entre les matriculacions el 2021 (un 0,3% del total) i el percentatge que s'hauria d'aconseguir el 2030 per a complir les metes climàtiques internacionals (25%) és encara més elevada.

En l'informe anual sobre els vehicles elèctrics publicat aquest dilluns, l'AIE constata, en primer lloc, la tendència fortament alcista d'aquest mercat, que es va duplicar l'any passat, amb 6,6 milions de matriculacions. Una tendència que es manté malgrat els problemes de subministrament de xips i matèries primeres.

Xina se situa al capdavant i Europa, en segon lloc

Les dades facilitades per l'Agència mostren que la Xina va tornar a recuperar el 2021 el lideratge mundial en triplicar-se allí la comercialització de vehicles elèctrics fins a 3,3 milions, la meitat del total mundial. Mentrestant, Europa va quedar relegada a la segona posició a molta distància (2,3 milions de vehicles). Els Estats Units, per la seua banda, van duplicar les seues xifres de 2020 després de dos anys de caiguda, però molt per darrere, amb 630.000 vehicles elèctrics.

El parc de vehicles elèctrics al món, que es va triplicar entre el 2018 i finals del 2021, quan el nombre era de 16,5 milions, passarà a ser de 200 milions el 2030 sobre la base de les polítiques en vigor actualment.

També et pot interessar

stats