Puig escenifica la unitat del PSPV en un congrés amb pocs sobresalts

L’abalisme ha acabat per integrar-se en l’executiva, tots i els moments de tensió durant el conclave

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, durant una de les intervencions al Congrés Nacional de la formació
El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, durant una de les intervencions en el Congrés Nacional de la formació / Manuel Lorenzo (Efe)

Al ritme de Mediterrània, de La Fúmiga, els 63 membres de la nova executiva socialista han protagonitzat la foto amb què es tanca el XIV Congrés Nacional del PSPV-PSOE a Benidorm. Puig ha integrat en la direcció perfils joves i les diferents famílies del partit després d'un conclave amb pocs sobresalts i marcat per l’aire festiu.

El plenari, que s'ha muntat a l'auditori del Gran Hotel Bali, estava fins a la bandera per a rebre els nous membres de l'executiva, Puig i el secretari general i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha lloat la federació valenciana en aquesta cloenda del congrés.

Després d'un homenatge a Carmen Alborch, els socialistes valencians han posat punt final al conclave del qual ix la tercera executiva de Ximo Puig al capdavant del PSPV: menys càrrecs, més dones i novetats orgàniques com les dues sotssecretaries generals amb Ana Domínguez i Manolo Mata.

L'executiva compta amb quatre càrrecs de l'anomenat abalisme, el grup de dirigents afins a l'exsecretari d'organització, José Luis Ábalos. El dissabte de matí van tindre una descortesia amb Puig, quan l'exministre i la secretària general de la província de València, Mercedes Caballero, van abandonar el plenari mentre intervenia el secretari general.

La falta d'acord per a la integració de dirigents d'aquest sector en els òrgans del partit va fer que es rumorejara la possibilitat d'una llista alternativa a la del puigisme. Finalment, no va haver-hi ni vots en contra a l'informe de gestió, ni llista abalista. D'altra banda, les propostes de Puig s'han aprovat amb una mitjana del 90% dels suports i sense vots en contra.

Així, Puig ha assegurat que "no hi ha a la Comunitat un projecte polític més sòlid" que el que ix del congrés de Benidorm i ha lloat el PSOE com a partit que "no demana carnet per a entrar-hi, només té reservat el dret d'admissió per als intolerants".

Com a colofó al Congrés, Puig ha rebut les lloances del secretari general i president del govern estatal, Pedro Sánchez, que ha aprofitat l’ocasió per a anunciar una dotació de 660 milions d'euros en educació infantil i que Benidorm serà la seu de la plataforma intel·ligent de destinacions turístiques.

També et pot interessar

stats