El PSPV aprova la nova executiva amb el 91,45% dels vots

El Comité Nacional, el Federal i el d'Ètica han rebut entre el 89 i el 91% dels suports

XIV Congrés dels socialistes valencians a Benidorm (Marina Baixa)
XIV Congrés dels socialistes valencians a Benidorm (Marina Baixa)

Els 471 delegats i delegades del PSPV, que celebren a Benidorm (Marina Baixa) el XIV Congrés Nacional han aprovat aquest diumenge amb un 91,45% dels vots la nova executiva del partit, que preveu un important canvi generacional, integra quatre afins al sector de l'exsecretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, i té més dones (34) que homes (29). El màxim òrgan de direcció del partit inclourà 63 càrrecs, 9 menys que l'anterior executiva.

En la votació s'han registrat un 8,08% de vots en blanc i un 0,46% de vots nuls.

A més, el nou Comité Nacional ha rebut el 91,16% dels suports, amb el 8,37% dels vots en blanc i 0,46% nuls. Respecte al Comité Federal, els sís han suposat un 89,15%, els vots en blanc el 10,61% i els nuls 0,23%. Per últim, el Comité d'Ètica ha obtingut 91,14% de vots a favor, 8,62% en blanc i 0,23% nuls.

Aquest matí també s'ha retut un homenatge a Carmen Alborch, exministra de Cultura socialista i destacada feminista que va morir el 2018. Els que van ser els seus companys de partit, com Ciprià Ciscar, conseller de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat i diputat autonòmic a les Corts en la dècada dels 80, han volgut recordar-la "sense tristor" i com la persona "alegre, vital i compromesa que era". Ciscar ha destacat també el seu feminisme "essencial i transversal".

La germana d'Alborch, Vicenta, també ha estat present a l'acte i ha expressat que a través del seu record es continuarà educant en els "ideals de justícia i igualtat."

La igualtat i la lluita contra la violència masclista, unes de les prioritats de la nova executiva

Aquest matí alguns dels nous membres de l’executiva han compartit les seues declaracions d’intencions. A la seua arribada hui al congrés, Ana Domínguez, la nova subsecretària general del PSPV-PSOE que compartirà amb Manolo Mata el segon escaló del partit i coordinarà les polítiques d'igualtat, ha destacat que la igualtat ha d’arribar “a totes les polítiques” i ha reivindicat el seu nomenament com un missatge a les generacions més joves "que s'han pogut sentir un poc apartades de la política".

La fins ara secretària d'Ocupació de les Joventuts Socialistes ha sigut una de les sorpreses que s'ha reservat el secretari general, Ximo Puig, per a la nova executiva.

Una altra de les novetats en l'executiva socialista valenciana és la diputada al Congrés Susana Ros, que coordinarà les polítiques de lluita contra la violència masclista. Ros ha remarcat la necessitat d’una "lluita permanent per una societat lliure en la qual les dones estiguen lliures, segures i vives". 

I novetat en l'executiva, però també en el partit és Javier de Lucas, el catedràtic i fins ara senador independent per València que s'ha afiliat després de la proposta de Puig: "Mentiria si diguera que no em va costar, el que més he valorat en la meua vida és la independència". No obstant això, De Lucas s'ha mostrat "molt honrat" i ha defensat que el projecte del PSPV és "el millor per a la Comunitat Valenciana i per a Espanya".

També et pot interessar

stats