Puig defén que la sanitat és "extraordinària" malgrat les llistes d’espera "massa llargues" d'algunes especialitats

Qualifica "d'absurdes" i "electoralistes" les crítiques del Partit Popular, al qual acusa de voler un model basat en les privatitzacions

Diversos sanitaris participen intervenen en una operació quirúrgica, en un hospital valencià, en una imatge d'arxiu
Diversos sanitaris intervenen en una operació quirúrgica, en un hospital valencià, en una imatge d'arxiu / Generalitat

La sanitat pública valenciana és extraordinària, encara que presenta alguns problemes derivats del repunt de la demanda assistencial que està sorgint després de la fase més crítica de la pandèmia. Així ho veia aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig. Entre aquests problemes, el cap del Consell s’ha referit a les llistes d’espera, que tot i ser inferiors a la mitjana espanyola, en algunes especialitats encara és “massa” llarga.

D’aquesta manera, eixia al pas de les crítiques llançades des del PP a la sanitat valenciana. Durant la visita a les obres d'ampliació del servei d'Urgències de l'Hospital General Doctor Balmis d'Alacant, Puig ha afirmat que la sanitat pública valenciana és extraordinària, a pesar que hi ha deficiències per l'augment de la demanda després de la pandèmia, que ha xifrat entre un 20% i un 25%.

"Tot i això, estem reduint llistes d'espera", ha apuntat el president de la Generalitat, al mateix temps que ha valorat l'enorme esforç dels professionals de la sanitat, als quals ha qualificat d'extraordinaris.

Sobre les crítiques dels populars al sistema públic de salut, Puig creu que els sanitaris "no es mereixen eixes afirmacions, absurdes en molts casos, i amb una finalitat electoralista, perquè tenim una sanitat pública d'una enorme qualitat", ha aclarit.

"És evident que hi ha un altre model, el de la privatització, el model de tornar arrere. Els que ja ho van fer una vegada, volen tornar a fer-ho", ha denunciat en finalitzar la visita a les obres de l’àrea d’Urgències de l’hospital alacantí.

Puig ha posat com a gran objectiu el fet de limitar al mínim raonable les llistes d'espera, un objectiu cap al qual s’està avançant progressivament, perquè ha assenyalat que a la Comunitat Valenciana, l’espera està per davall de la mitjana espanyola.

En aquesta línia, el president de la Generalitat ha indicat que ja està en funcionament el pla d'autoconcert, pel qual qualsevol ciutadà que s'haja de sotmetre a una intervenció després de visitar un especialista, si l'operació s'allarga més de 60 dies, pot ser intervingut en una clínica concertada.

A més, ha afegit que també fomenten l'autoconcert perquè els professionals sanitaris puguen fer més intervencions i reduir així les llistes d’espera.  

També et pot interessar

stats