Mazón: "El col·lapse de la sanitat pública és un drama amb Puig"

El líder valencià del PP posa l'exemple del departament de Vinaròs on per a una pròtesi de maluc cal esperar 313 dies i totes les operacions es deriven a altres hospitals per falta de facultatius

Carlos Mazón a l'hospital de Vinaròs aquest dimarts
Carlos Mazón a l'Hospital de Vinaròs aquest dimarts / PP de la Comunitat Valenciana

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha assegurat que "el col·lapse de la sanitat" pública amb Puig és un "drama", amb comarques "abandonades" i conseqüències molt "negatives" sense que ningú prenga cartes en l'assumpte".

"En el departament de salut de Vinaròs hi ha una falta total de suport als professionals, falta d'incentius, nul reforç del personal i nul·la atenció a uns problemes que ja duren massa temps", ha assenyalat Mazón després de mantindre una trobada amb els representants dels sindicats de l'Hospital de Vinaròs.

Carlos Mazón ha afirmat que en el departament de salut de Vinaròs hi ha problemes "gravíssims" amb radiòlegs, uròlegs, dermatòlegs, salut mental, reumatologia, el problema de la radiologia empitjora i "ningú fa res".

Les llistes d'espera s'han disparat i per a una pròtesi de maluc cal esperar 313 dies, ha dit. "No és possible que es pose en perill el servei d'urgències per falta de personal que el cobrisca o que totes les intervencions quirúrgiques es deriven a altres hospitals per falta de facultatius", ha dit.

En aquest sentit, ha lamentat que per al Consell de Puig la salut dels valencians no siga una prioritat, amb zones especialment danyades, amb "casos extrems" com aquest departament de salut amb 31 municipis, més de 100.000 persones i en què "moltes de les ambulàncies continuen sense metges".

Des del PP valencià proposen destinar almenys el 30% del pressupost a sanitat, i els incentius adequats i prioritaris perquè el personal vinga i que, el que ja està, es mantinga. No hi ha un altre departament de salut amb una situació sanitària amb aquest absolut abandó", ha agregat.

Mazón ha instat Puig "a donar una solució immediata al col·lapse" en la sanitat pública valenciana i també ha mostrat la seua preocupació per "la falta de planificació de Sanitat improvisant a última hora un pla de vacances.

També et pot interessar

stats