Puig creu que les primàries de Compromís deixen una situació “positiva”

El cap del Consell admet que “no era desitjable” cap alteració del govern ara mateix

Ximo Puig
El president de la Generalitat, en una imatge d'arxiu / Efe

"Positiva." Així veu la situació que deixen els resultats de les primàries de Compromís el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig. El cap del Consell ha volgut mostrar-se "respectuós" amb els processos interns de cada partit, però ha reconegut que "òbviament, qualsevol alteració del govern en aquests moments no era desitjable".

A més, Ximo Puig ha remarcat la "gran faena" d'Aitana Mas com a vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat.

Així ho ha manifestat Ximo Puig en declaracions als mitjans, després que Aitana Mas s'imposara aquest cap de setmana en les primàries per a ser el cap de llista de Compromís per Alacant per davant del portaveu de la coalició en la Diputació Provincial, Gerard Fullana, amb una diferència de 87 vots. Mas havia deixat entreveure la possibilitat de deixar les seues responsabilitats en el Consell si no guanyava.

A la pregunta de si se sent alleujat després del resultat de les primàries, Ximo Puig ha recalcat que ell és "absolutament respectuós en els processos de cada partit polític a l'hora de seleccionar els seus candidats". "En qualsevol cas, òbviament qualsevol alteració del govern en aquests moments no era desitjable", ha afegit Puig.

Així mateix, ha destacat que Mas "com a vicepresidenta està fent una gran faena" i que el Botànic és "un equip que està funcionant".

En la mateixa línia, ha afirmat que en el Consell no estan en "modus electoral", que fins al dia de les eleccions hi ha "molts reptes per davant" i que, encara que s'hagen de confeccionar les llistes de cada partit, la "missió és governar fins a l'últim moment amb plena convicció i fortalesa".

"Hem d'executar els pressupostos" i "llançar els projectes europeus", l'execució dels quals és "molt bona" però ha d'"anar més enllà".

"Per tant, crec que és positiva aquesta situació que s'ha quedat després de les primàries", ha conclòs.

La incògnita de la llista que encapçalarà

D'altra banda, a la pregunta de si ell es presentarà en les llistes del PSPV per Castelló o per València, Ximo Puig ha indicat que eixa decisió "es prendrà en el moment en el qual el PSOE prenga la seua decisió també respecte a les llistes".

“Al final, per damunt de qualsevol circumscripció, està un projecte de Comunitat Valenciana. Això és el que defensaré sempre”, ha resolt.

També et pot interessar

stats