Aitana Mas insinua que una derrota en les primàries de Compromís a Alacant provocaria una crisi en el Consell

La vicepresidenta es disputa el lideratge de la llista electoral a les Corts amb el regidor de Xaló Gerard Fullana, de Més Compromís

Aitana Mas, aquest divendres durant la roda de premsa posterior al ple del Consell
Aitana Mas, aquest divendres durant la roda de premsa posterior al ple del Consell / À Punt NTC

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha insinuat que el resultat de les primàries que Compromís celebrarà a Alacant per a triar el cap de llista a les eleccions autonòmiques podria provocar una crisi en el govern valencià si ella no és la guanyadora. Preguntada aquest divendres si se sentiria desautoritzada com a líder de Compromís en l'executiu del Botànic si perd davant d'una de les tres candidatures amb què és disputa la circumscripció, Mas s'ha resistit en un primer moment a respondre, però finalment ha deixat anar un críptic “és obvi”.

La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives es disputa ser cap de llista per Alacant a les Corts amb tres aspirants més. El competidor de més pes és el regidor de Xaló i portaveu de Compromís a la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana. Mas és la líder d'Iniciativa, segona pota amb més pes en Compromís, mentre que l'oponent pertany a Més Compromís, la formació majoritària de la coalició. Les altres dues candidates que també competiran en les primàries són la representant de Joves, Maria Josep Calabuig, i l'exassessora en la Conselleria d'Agricultura, Marina González.

Tot apunta que la principal pugna estarà entre Mas i Fullana. Durant l'habitual roda de premsa posterior al ple del Consell, Mas ha volgut desvincular l'assumpte del paper institucional que té en l'administració autonòmica com a vicepresidenta, portaveu i consellera i ha deixat clar que es tracta d'una qüestió interna de partit. “No puc respondre com a vicepresidenta”, ha insistit, després de ser repreguntada pels periodistes, als qui ha convidat a fer-li la mateixa pregunta “en altre espai”. No obstant això, finalment ha manifestat com a conclusió: “Jo crec que és obvi, no?”.

També et pot interessar

stats