Mas i Navarro competiran amb altres tres candidats per a liderar les llistes a Alacant i València

Vicent Marzà i Joan Baldoví ja tenen assegurat el seu lloc com a cap de llista per Castelló i candidat a la Generalitat de Compromís

Imatge d'arxiu de la presa de possessió de la consellera Isaura Navarro al costat d'Aitana Mas
Imatge d'arxiu de la presa de possessió de la consellera Isaura Navarro al costat d'Aitana Mas / Arxiu

Les conselleres d'Igualtat i Agricultura, Aitana Mas i Isaura Navarro competiran amb altres tres candidats per a encapçalar les llistes de Compromís per Alacant i València a les Corts. Per la seua banda, Vicent Marzà i Joan Baldoví ja tenen assegurat el seu lloc com a cap de llista per Castelló i candidat a la Generalitat respectivament.

Així queda la situació en les primàries de Compromís després d'acabar el termini de presentació de candidatures. En total, hi ha 54 persones candidates: 27 a la llista de la província de València, 20 a la d'Alacant i nou a la de Castelló.

Els coportaveus de la coalició Alberto Ibáñez, Àgueda Micó i Juan Ponce han oferit una roda de premsa aquest dilluns per a informar del procés.

Per a cap de llista, hi ha quatre candidatures a Alacant: la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Aitana Mas; el portaveu de Compromís en la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana, la representant de Joves Maria José Calabuig i la militant Marina González.

A València, les candidates a encapçalar la llista (que ocuparan el número 2 després de Baldoví) són la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro; la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; la directora general de Comerç, Rosana Seguí i l'exsecretària autonòmica de Transició Ecològica Paula Tuzón.

La formació publicarà els perfils de tots els candidats a compondre les seues llistes a les Corts a partir de les 16:30 hores en el seu web, coincidint amb el procés de recollida d'avals.

A més, han anunciat que la coalició reservarà el lloc 6 en la llista de Castelló; el 12 en la de València i el 4 en la d'Alacant per a persones independents.

De moment, està confirmat que l'expert en canvi climàtic Juan Bordera ocuparà el quart lloc en la circumscripció d'Alacant.

"Obrim per a guanyar"

Així mateix, la coalició organitzarà una sèrie d'actes amb representants de la societat civil durant gener, febrer i març en les tres províncies sota el lema "Obrim per a guanyar", amb el qual buscaran "dinamitzar i mobilitzar a l'electorat" dels "espais polítics compartits" i convertir la coalició a la "casa comuna" de l'esquerra valenciana.

En aquest sentit, aquest dissabte faran el primer acte a Borriana amb la temàtica de la dinamització del model econòmic i al febrer en celebraran dos més a les comarques d'Alacant i València per a tractar la lluita contra l'emergència climàtica i els serveis públics valencians respectivament.

El 4 de març, a més, faran un acte en el qual hi haurà la presència de partits que concórreguen al costat de Compromís a les eleccions locals i autonòmiques i durant aquests mesos es reuniran amb representants del teixit associatiu, empresarial, polític i cultural per a abordar el programa electoral.

També et pot interessar