Aitana Mas guanya per la mínima les primàries i encapçalarà la llista de Compromís per Alacant

La vicepresidenta s’imposa a Gerard Fullana per només 87 punts i allunya els rumors d’una possible dimissió del Consell

Aitana Mas vota aquest dissabte a Crevillent
Aitana Mas ha votat aquest dissabte a Crevillent / Aitana Mas
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de febrer 2023 - 21:56 Actualitzat: 12 de febrer 2023 - 16:39

Aitana Mas encapçalarà finalment la llista de Compromís per Alacant. La vicepresidenta, portaveu de la Generalitat i consellera de Polítiques Inclusives havia apostat a tot o res i el resultat ha sigut molt ajustat. 3.487 punts d’Aitana enfront dels 3.400 de Gerard Fullana, després d’un emocionant recompte que s’ha allargat quan només faltava per comptar la taula de Crevillent (Baix Vinalopó), el municipi d’Aitana Mas.  

La victòria d’Aitana Mas allunya una possible crisi al Consell, després que la mateixa vicepresidenta haja insinuat en els últims dies que podria dimitir dels seus càrrecs si no obtenia el suport del seu partit. 

Les altres dues candidates, la representant de Joves-PV, Maria Josep Calabuig, ha obtingut 2.151 punts, mentre que l'exassessora d’Iniciativa a la Conselleria d'Agricultura, Marina González, n'ha obtingut 1.720. 

A València, Maria Josep Amigó ocuparà el número 2 de la llista, després de Joan Baldoví, seguida de Carles Esteve i Francesc Roig. Després d'aplicar les reserves de paritat i pluralitat, la consellera d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Isaura Navarro (Iniciativa), es queda en el lloc número set, mentre que el president del parlament autonòmic, Enric Morera (Més), ocupa l'onzé.

La circumscripció per Castelló l'encapçalarà, com estava previst, Vicent Marzà, seguit de Verònica Ruiz i Mònica Àlvaro.

El cap de cartell de Compromís a les pròximes eleccions autonòmiques serà Joan Baldoví, que concorria en aquestes primàries sense rival i que ha obtingut el 93,9% dels vots de les més de 23.000 persones que han votat, un 54% de les que s'havien inscrit.

Les primàries de la coalició, obertes a tota la ciutadania, han registrat una participació del 61%, amb el vot de 42.839 militants i simpatitzants. Elx (Baix Vinalopó) és l'única gran ciutat en la qual queda per conéixer el cap de llista. Dimarts es proclamaran els resultats definitius del procés electoral.

També et pot interessar

stats