Aitana Mas: “En política, la gent sap com entrar-hi, però no com eixir-ne"

La coalició Compromís respira alleugerida després dels resultats de les primàries 

Així han quedat les llistes de Compromís després de les primàries / À Punt NTC

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha manifestat, després que l'elegiren com a cap de llista de Compromís per a les eleccions autonòmiques per la circumscripció d'Alacant, que "treballarà a mort per un tercer Botànic".

Mas va obtindre un resultat ajustat, però suficient. "En política, la gent sap com entrar-hi, però no com eixir-ne, i per a mi això és molt important", ha reconegut.

La vicepresidenta i portaveu del Consell es va imposar ahir per la mínima, amb 87 vots de diferència, al portaveu de la coalició en la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana, que ha donat l'enhorabona a Mas i ha agraït la gran mobilització dels militants dels municipis.

Finalment, en la llista per Alacant estan tots els aspirants a liderar-la, tot i que Marina González, del sector de Mireia Mollà, ha quedat en el cinqué, sense garanties d'obtindre escó.

El cap de llista per Castelló, Vicent Marzà, també s'ha felicitat per la integració aconseguida de "dos lideratges molt potents", en referència al de Mas i el de Fullana, "que sumen i que ajudaran a mobilitzar el vot" en les pròximes eleccions.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, que ha obtingut el suport del 93,9% dels votants en les primàries com a candidat de la formació a la presidència de la Generalitat, ha manifestat que se sent "aborronat" i ha reconegut "la maduresa" de la gent en l'acceptació dels resultats.

A València tindrà la número dos que volia, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i altres noms amb experiència acreditada com Carles Esteve i Francesc Roig, en tercera i quarta posició. La consellera d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Isaura Navarro, ocuparà la setena posició i el president de les Corts, Enric Morera, l'onzena.

També et pot interessar

stats