Fullana: "Compromís ha d'aspirar a liderar l'esquerra a Alacant i fer front al zaplanista Mazón"

El candidat a les primàries per Alacant considera "perfecte i legítim" que Baldoví haja donat públicament el seu suport a Aitana Mas

Gerard Fullana a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El candidat de Compromís a les primàries per Alacant, Gerard Fullana, ha destacat en una entrevista a Les notícies del matí que "Compromís ha d'aspirar a liderar l'esquerra a la província d'Alacant i ho pot fer".

Per a assolir aquest objectiu, el també portaveu de Compromís a la Diputació d'Alacant considera que han de tindre un "discurs valent, ser nosaltres mateixos i emprar les nostres paraules".

Gerad Fullana assegura que "la dreta valenciana està a l'UCI" amb un candidat que representa el passat del PP i que Compromís està preparat per "a ser la primera força i fer front al zaplanista Mazón".

També ha valorat que Joan Baldoví haja donat públicament el seu suport a Aitana Mas per a ser la número 1 per Alacant i afirma que li sembla "perfecte i legítim". Fullana creu que és important que al capdavant de la candidatura es puga formar un bon tàndem i que ell mateix també votarà per Aitana Mas.

Així, ha explicat que en la proposta de primàries a Alacant el que fa la militància "és ordenar la llista" de candidats i hi ha "una proposta ferma de compartir" a l'hora de demanar el vot. "Estic segur que farem una de les millors candidatures".

Fullana s'ha definit com "un candidat de comarques" i aposta per "no només portar més recursos per al sud, sinó també distribuir-los als pobles i comarques". "Vull ser la veu dels col·lectius municipals dels pobles del sud a les Corts", ha remarcat.

"El trenet no pot substituir el tren de la costa"

En aquestes últimes setmanes Fullana ha posat en marxa un diàleg amb la militància i afirma que una de les principals inquietuds que li han traslladat és la qüestió del transport. Segons ha assenyalat, és vital avançar en la política de transport públic i ha denunciat que a les comarques del sud no hi ha el servei de rodalia a la majoria de ciutats. "És molt alarmat que de Benidorm a Alacant no hi haja un tren de rodalia".

Pel que fa al projecte de Tram Gandia-Dénia que promou la Generalitat, Fullana ha dit que "tardar de Dénia a Alacant tres hores és un servei més, però no una solució, el Tram o el trenet no podent ser el substituït del tren de la costa".

"El que fa el govern amb el Tajo és imperdonable i ha de rectificar"

Aquesta setmana el Consell de Ministres té previst aprovar el nou Pla Hidrològic del Tajo, que implica una retallada en l'aigua que rebran els regants del Segura procedents del transvasament, i que ha mobilitzat enormement el sector del camp d'Alacant.

Per a Fullana, el principal error del govern espanyol és vendre'ns i explicar una cosa que no ha fet i això és imperdonable i ha de rectificar. Si a la gent li dius que hi haurà una quota hídrica s'han de complir".

També et pot interessar

stats