Puig anuncia que pretén ser senador territorial i seguir a les Corts com a president del grup PSPV

La comissió executiva nacional es reuneix dimecres per a determinar les funcions dels diputats socialistes en el parlament valencià

Puig denuncia el posicionament de PP i Vox davant la violència de gènere
Imatge d'arxiu de Ximo Puig, en declaracions als mitjans de comunicació / À Punt NTC

El president de la Generaliat en funcions, Ximo Puig, ha manifestat aquest dilluns la intenció de convertir-se en senador territorial per la Comunitat Valenciana per a participar en la política espanyola en un moment en què "serà necessari reinicialitzar" la situació d'Espanya després de les eleccions, i compatibilitzar-ho amb el càrrec de president del grup parlamentari socialista a les Corts.

Així s'ha manifestat Puig en declaracions als mitjans aquest dilluns abans de la presentació del seu llibre Una idea d'esperança al Jardí Botànic de València. Ha indicat que es mantindrà al parlament valencià com a president del grup i que no serà, per tant, síndic del PSPV. "Perquè un país funcione, ha de tindre un bon govern i una bona oposició", ha remarcat.

De fet, aquest dimecres es reunirà la comissió executiva nacional del PSPV-PSOE per a determinar l'organització del grup parlamentari, que s'ha de constituir abans de dijous. Puig ha subratllat que el del 28M va ser "el millor resultat del PSPV des del 2007" i, per tant, no vol "defraudar les persones que els han donat suport".

"Participaré en la construcció de l'alternativa que esperem que d'ací a quatre anys siga una realitat. D'altra banda, també vull participar en la política espanyola en un moment en el qual, després de les eleccions, serà necessari reinicialitzar una mica la situació territorial espanyola", acció que considera que podrà fer des del Senat.

També et pot interessar

stats