Ximo Puig: "Tenim una gran responsabilitat en l'oposició, no podem tornar arrere en tot el que hem avançat"

El president considera que el marc estatal "imposat" des de Madrid el 28M ha penalitzat els resultats del bloc progressista

El president Ximo Puig, atén À Punt a les portes del palau de la Generalitat
El president Ximo Puig, atén À Punt a les portes del Palau de la Generalitat / À Punt NTC

El tomb electoral no ha paralitzat les institucions: el president ha tornat de bon matí al palau de la Generalitat. Queda menys d'un mes per a constituir les noves Corts i molt de treball pendent. "Tinc moltes coses a fer, hi ha gestions que cal continuar fent aquest mes necessàriament, tot allò que correspon a una normalitat democràtica", ha explicat Ximo Puig a l'equip d'À Punt de camí cap a la seu del Consell.

"Temps de relleu", ha anomenat el president la fase que comença, en què farà la transició de les institucions a l'oposició. "Cadascú en cada moment té el seu paper, i nosaltres assumirem amb tota la força i dignitat el que ens correspon. Tenim una gran responsabilitat en l'oposició, no pot ser que es torne arrere en tot en el que hem avançat, seria molt negatiu per a la societat valenciana", ha advertit.

No s'h'a discutit sobre això que estavem jugant. El marc de referència l'ha imposat l'agenda central i centralista

L'encara president ha demanat "serenitat i tranquil·litat" en l'anàlisi dels resultats, a l'espera de la valoració a fons que s'hi trasllade en la pròxima executiva nacional del PSOE. Puig lamenta que l'increment dels vots dels socialistes valencians respecte de 2015 haja sigut insuficient per a formar un govern de progrés. I en l'avaluació del que ha passat ha repetit la idea que van exposar en la nit electoral les tres formacions del Botànic: "No s'ha discutit sobre això que estàvem jugant. El marc de referència l'ha imposat l'agenda central i centralista i, a la fi, la ciutadania ha estat més orientada en la decisió sobre altres qüestions que no eren les centrals en aquest moment", ha raonat el secretari general del PSPV.

També et pot interessar

stats