Puig: "Sent el suport de quasi 700.000 valencians"

Tot i el malestar per les llistes, el president de la Generalitat fa costat a Sánchez en el Comité Federal del partit, on aquest ha fet una crida a la unitat

Puig, Bielsa i Soler assisteixen al Comité Federal del PSOE / À Punt NTC

El president del Consell en funcions i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha acudit aquest dissabte al matí al Comité Federal del PSOE on ha assegurat que sent “el suport de les quasi 700.000 persones” que han votat pel partit socialista, “som la comunitat autònoma on més ha pujat el PSOE”, ha afirmat.

Amb la seua decisió d’assistir a la cita, Puig es posa a disposició de Sánchez, tot i la rectificació de Ferraz de la seua proposta de llistes per a les eleccions generals, que ha tornat a incloure les propostes de Carlos Fernández Bielsa, secretari general provincial de València, i Alejandro Soler, secretari general provincial d'Alacant.

El secretari general dels socialistes valencians es desmarca de la decisió presa pel president manxec, Emiliano García-Page, i l’aragonés, Javier Lambán, que no han assistit a la cita a causa del malestar creat per la modificació de les seues llistes.

“El més important és el projecte polític i la defensa dels interessos dels valencians”, ha afirmat Puig, que assegura que en la pròxima legislatura treballarà “per al conjunt de la Comunitat Valenciana, amb lleialtat al nou govern i pensant en l'interés general”. 

Fernández Bielsa, possible alternativa en la successió del lideratge socialista, no s’ha pronunciat respecte a la decisió de Ferraz de donar suport a la proposta que liderava, i ha manifestat que “l’objectiu prioritari del comité federal és enfortir el partit i guanyar les eleccions del 23J”.

Per la seua banda, Soler, ha celebrat que aquest dissabte “s’aproven unes magnífiques candidatures per a la Comunitat Valenciana, que parteixen de la voluntat dels militants, expressada pels comités provincials amb les incorporacions que ha afegit Ferraz”. En aquest sentit, ha reivindicat que aquest “procés compartir de presa de decisions” és “el correcte i el millor”.

Sánchez fa una crida a la unitat 

El president de govern espanyol i secretari general dels socialistes Pedro Sánchez ha fet hui una crida que el PSOE isca “unit, potent i valent” per a guanyar les eleccions generals del 23 de juliol. Així s’ha expressat en el seu discurs d'obertura del Comité Federal que se celebra a la seu de Ferraz per a ratificar les llistes al Congrés i al Senat per als pròxims comicis. 

Sánchez ha celebrat l'acord aconseguit per Sumar i Podem per a concórrer junts a les eleccions de 23J, que ha qualificat de "més que positiu", però ha ressaltat que la "gran responsabilitat del que ocórrega el 23J recau sobre els socialistes".

Per al president del govern, l'acord entre Sumar i Unides Podem evitarà "dispersar energies", ajudarà a deixar enrere "un soroll estèril" i servirà per a incrementar el vot en les forces d'esquerra.

Sánchez ha reconegut que les eleccions locals i autonòmiques del 28M han suposat un avanç significatiu de la dreta, amb la concentració del vot conservador en dues forces polítiques. 

Durant la seua intervenció, i en un to clarament conciliador, Sánchez s’ha referit al president en funcions de la Generalitat, de qui ha dit: “Si Ximo va treballar de valent perquè la gigafactoria de bateries Volkswagen es localitzara a Sagunt i hui siga una realitat, no era per un interés del partit, sinó per a fer de la Comunitat Valenciana una referència mundial de la mobilitat sostenible i crear milers de llocs de treball dignes i futur en la seua terra”.

També et pot interessar

stats