Page i Lambán planten Sánchez en el comité federal del PSOE pel malestar amb les llistes

Puig sí que acudeix a la cita, tot i que la seua proposta s’ha vist rectificada per Ferraz, que ha donat suport a les propostes de Bielsa i Soler

Pedro Sánchez, aquest dissabte en el Comité Federal del PSOE
Pedro Sánchez, aquest dissabte en el Comité Federal del PSOE / PSOE
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 de juny 2023 - 07:37 Actualitzat: 10 de juny 2023 - 11:01

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, i el president en funcions d'Aragó, Javier Lambán, no acudiran finalment aquest dissabte al comité federal del PSOE pel malestar creat amb les llistes per a les eleccions generals, després que Ferraz canviara algunes candidatures.

Per la seua banda, el secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, sí que acudeix a la cita, tot i que la seua proposta també s’ha vist rectificada per Ferraz, que ha tornat a incloure les propostes de Bielsa i Soler en les llistes a les generals.

El PSOE celebra aquest dissabte un comité federal per a aprovar les llistes de les eleccions generals del 23 de juliol i designar oficialment el candidat a la presidència del govern estatal, Pedro Sánchez, així com el programa electoral i els pressupostos per a aquests comicis.

La celebració d'aquest comité és un pas imprescindible per a preparar el partit de cara a les pròximes eleccions generals, avançades per Sánchez al 23 de juliol després de la desfeta patida pels socialistes en les autonòmiques i municipals del 28 de maig, en què van perdre sis dels nou governs autonòmics que liderava i quinze de les 22 capitals de província on governava.

En concret, en aquesta jornada es constituirà el comité federal —format pels integrants de la comissió executiva federal del partit, els secretaris generals autonòmics i els portaveus socialistes del Congrés i el Senat, entre altres càrrecs— i s’analitzaran els resultats de les darreres eleccions.

Aquest comité haurà de ratificar les propostes de candidats i llistes electorals que li siguen presentades previ dictamen de la comissió federal de llistes. A més, està previst que s’aprove el programa electoral per al 23J i els pressupostos per a la campanya.

Tensió en el PSPV per l’elaboració de les llistes 

Aquest dijous, l’executiva nacional del PSPV, modificava les llistes electorals presentades per les direccions provincials de València, Alacant i Castelló per a concórrer a les eleccions del 23 de juliol. Una modificació que ha vist diversos noms apartats de les llistes per altres de confiança de Ximo Puig i que no ha estat exempta de crítiques, especialment de l’entorn de Carlos Fernández Bielsa o Alejandro Soler, secretaris generals del partit a València i Alacant, respectivament, erigits en contrapoders a Puig.

Aquest divendres, la comissió federal de llistes del PSOE ha rectificat algunes de les propostes aprovades dijous pel consell nacional dels socialistes valencians. En contra del criteri del secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, Ferraz assumeix part de les exigències de les direccions provincials de València i Alacant.

Entre els canvis més notables està la recuperació com a cap de llista al Senat per València de Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna (persona pròxima a l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa i futura alternativa en la successió del lideratge socialista). Això deixa fora Alfred Boix, proposta que tenia el suport de Puig. En un sentit semblant, a les llistes per Alacant torna a entrar Ana Martínez, pròxima a Alejandro Soler, i també a l'històric dirigent del socialisme d'Alacant, Ángel Franco.

A la llista de Castelló, per mencionar una rectificació més de Ferraz, entraria l'alcaldessa en funcions de Castelló de la Plana, Amparo Marco, en lloc d'Eva Redondo, tal com plantejava Puig.

També et pot interessar

stats