Ferraz rectifica Puig i torna a incloure les propostes de Bielsa i Soler en les llistes a les generals

La comissió federal recupera Juan Antonio Sagredo, Ana Martínez o Amparo Marco en les llistes de València, Alacant i Castelló

L'Executiva del PSPV-PSOE, aquest dijous
L'Executiva del PSPV-PSOE, aquest dijous / Biel Aliño (EFE)

La comissió federal de llistes del PSOE ha rectificat aquest divendres de vesprada algunes de les propostes aprovades dijous pel consell nacional dels socialistes valencians. En contra del criteri del secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, Ferraz assumeix part de les exigències de les direccions provincials de València i Alacant, segons ha pogut confirmar À Punt de diverses fonts dels socialistes valencians.

Entre els canvis més notables està la recuperació com a cap de llista al Senat per València de Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna (persona pròxima a l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa i futura alternativa en la successió del lideratge socialista). Això deixa fora Alfred Boix, proposta que tenia el suport de Puig. En un sentit semblant, a les llistes per Alacant torna a entrar Ana Martínez, pròxima a Alejandro Soler, i també a l'històric dirigent del socialisme d'Alacant, Ángel Franco.

A la llista de Castelló, per mencionar una rectificació més de Ferraz, entraria l'alcaldessa en funcions de Castelló de la Plana, Amparo Marco, en lloc d'Eva Redondo, tal com plantejava Puig.

Ferraz sí que ha acceptat a la comissió executiva nacional dels socialistes valencians incloure en el número quatre la subdelegada del govern a la província, Araceli Poblador, i de cinc figura José Díaz, en una llista en la qual cauen dels llocs d'eixida María José Adsuar i Antonio Zapata, pròxims a Alejandro Soler, secretari general provincial d'Alacant.

Aquests moviments ocorren hores abans que el comité federal ratifique les candidatures definitives, aquest dissabte.

També et pot interessar

stats