Puig confirma que liderarà l’oposició a les Corts “per responsabilitat” amb la societat i el partit

El líder socialista valora l’avançament de les eleccions generals com una decisió “correcta i profundament democràtica”

Roda de premsa del president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig
Roda de premsa del president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig / À Punt NTC

El secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha confirmat aquest dimarts en la seu del partit a València que liderarà l’oposició a les Corts “per responsabilitat amb la societat valenciana i amb el partit” després de la victòria del Partit Popular a les eleccions autonòmiques del 28M. “Posarem el millor de la nostra part per a avançar. Farem una oposició que sume, constructiva i pensant amb el més beneficiós per a la Comunitat Valenciana”, ha manifestat. 

Puig ha fet aquestes declaracions en roda de premsa després de la primera executiva dels socialistes valencians per a analitzar el nou escenari polític que deixen els comicis, la pèrdua de poder local, així com l’avançament de les eleccions generals al 23 de juliol. Així, el líder socialista ha incidit en el fet que la ciutadania ha decidit amb el seu vot qui estarà al govern de la Generalitat i qui a l’oposició, per la qual cosa, ha dit, “accepta el seu mandat”. “Som l’alternativa i actuarem com a tal”, ha afegit. Davant la pregunta sobre si esgotarà la legislatura, ha assegurat que ho farà “sempre que tinga el suport del partit i dels valencians i les valencianes”. 

Puig també ha valorat l’avançament electoral, sobre el que ha afirmat que és una decisió “correcta i profundament democràtica” i que ara és el torn que la ciutadania parle, “ara sí”, d’allò que ha passat a Espanya en els últims anys. 

D’altra banda, Puig ha mostrat satisfacció per la sentència del conegut cas Alqueria, que absol l’expresident de la Diputació de València, l’exsocialista Jorge Rodríguez, i els altres tretze acusats. Davant les declaracions de Rodríguez, que ha demanat que li demanen perdó “per haver-lo expulsat del partit sense haver pogut donar explicacions”, el líder socialista ha deixat clar que no reconeixen cap error i que estan “contents” per la decisió que van prendre. “Al seu moment vam prendre una acció de caràcter polític per a defendre l’honorabilitat del projecte socialista [...] Jo vaig creure en ell, però una altra cosa era l’acció política que s’havia de prendre”, ha sentenciat. 

També et pot interessar

stats