Puig anuncia que la Generalitat ampliarà la línia d'ajudes a l'oci nocturn amb 4,8 milions més

El PP exigeix que es reunisca el Consell de Política Fiscal i Financera per "a treballar ja un nou model de finançament amb calendari i amb terminis"

El cap del Consell, Ximo Puig, aquest dimecres a les Corts
El president del Consell, Ximo Puig, aquest dimecres a les Corts / À Punt NTC

El cap del Consell, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat ampliarà la línia d'ajudes al sector de l'oci nocturn en 4,8 milions més, un increment del 60%, "perquè arribe a tots els empresaris i autònoms que han sol·licitat la subvenció, i que són més dels que el sector ens va traslladar inicialment". Ho ha dit en la sessió de la sessió de control al president de la Generalitat que té lloc aquest dimecres a les Corts, centrada en el finançament i la recuperació econòmica, sobretot després que la ministra d'Hisenda haja deixat clar que no hi haurà reforma del model de finançament a curt termini.

Puig ha destacat que la Comunitat Valenciana és la que "més ajudes ha destinat al sector de l'oci nocturn", com un dels més afectats per les mesures de protecció contra la Covid. Així, ha recordat que es va crear una línia específica amb huit milions en ajudes directes que ha beneficiat més de 600 autònoms i empresaris d'oci nocturn i el 95% "ja està pagat".

Segons, ha especificat, 143 discoteques, sales de festa i ball tenen ajudes de 28.500 euros per local i fins a 100.000 euros, mentre que 453 pubs, cafés teatre i altres tenen una ajuda de 7.000 euros per establiment. Amb l'ampliació dels 4,8 milions anunciada pel president, les ajudes arribaran a més de 1.130 empresaris i autònoms d'oci nocturn.

El Partit Popular ha preguntat a Ximo Puig si confia en la ràpida recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana després de la crisi sanitària i quan hi ha, segons el PP, mig milió de valencians en l'atur, 46.000 treballadors en ERTO, han tancat definitivament el 30% de les empreses hoteleres, han fet fallida de la meitat de les empreses de l'oci nocturn, hi ha hagut un increment de quasi el 500% en concursos de creditors en un any, 1.553 desnonaments i 3.300 sanitaris menys a les portes de l'estiu. "Totes aquestes persones fa molt de temps que estan patint i estan al límit", ha destacat la síndica del PP, Eva Ortiz.

Puig ha respost a Ortiz que "hem tingut una crisi, però anem pel camí correcte malgrat les dificultats" i ha ressaltat que "la vacunació és el gran actiu per a la recuperació econòmica". A més, ha afegit que un informe del BBVA destaca que la Comunitat Valenciana serà la tercera on més creixerà l'economia el 2021, només per darrere de les Balears i les Canàries i la quarta que més ocupació generarà.

D'anuncis i fotos no viuen aquests sectors productius i és important que reaccione com més prompte millor Eva Ortiz - Síndica del PP

En la rèplica Ortiz ha incidit que el 41% dels autònoms diu que no continuarà amb la seua activitat per la falta d'ajuda del Consell. La popular ha dit que tots els sectors es queixen que les ajudes o no arriben o són insuficients. "D'anuncis i fotos no viuen aquests sectors productius i és important que reaccione com més prompte millor", ha assenyalat.

D'altra banda, el PP ha denunciat el "nou menyspreu" de Sánchez sobre el canvi de model de finançament. "Exigim que es reunisca el Consell de Política Fiscal i Financera per a treballar ja un nou model de finançament amb calendari i amb terminis, sense demores, enganys i excuses", ha conclòs Ortiz, que ha demanat a Puig que "o aporta o s'aparta".

El president de la Generalitat ha defensat que el govern "ja és conscient" que la Comunitat Valenciana és la regió més infrafinançada d'Espanya i la ministra portaveu, María Jesús Montero, "ho ha dit clarament". "La unitat és fonamental perquè aquest partit es juga a Madrid", ha recalcat en la sessió de control de les Corts.

També et pot interessar

stats