El PSPV es reivindica com a garantia de “solucions, eficiència i trellat” en el seu comité nacional

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha fet valdre els sis anys "d'estabilitat" del govern del Botànic

Ximo Puig al Comité Nacional del PSPV-PSOE
Ximo Puig, en el Comité Nacional del PSPV-PSOE / PSPV-PSOE

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha considerat en el comité nacional del partit que s’ha celebrat aquest dissabte que el socialisme “és garantia de solucions, eficiència i trellat” enfront de l'enfrontament i el soroll.

En l'acte, que s'ha celebrat de manera telemàtica, ha destacat els sis anys "d'estabilitat" del govern del Botànic, que assegura que dona "certeses i seguretats en un temps extraordinari”. 

Després de l'anunci dels socialistes valencians de no participar en el debat de síndics organitzat per la Cadena SER, en la línia d'Unides Podem i Compromís, Puig ha emfasitzat que "els debats són una part fonamental de la democràcia". Així doncs, ha matisat que aquesta decisió és una "resposta puntual a una acció que no podem consentir i és aquesta l'actitud absolutament antidemocràtica que està tenint l'extrema dreta."

Tot i que el secretari general del PSPV ha destacat l'estabilitat del Govern del Botànic des del seu nomenament com a president de la Generalitat, aquests darrers anys no han estat exempts de friccions entre els partits que el conformen.

Polèmica per l'ampliació del port de València

Un dels punts que més desacords ha suscitat entre el tres socis del Botànic ha sigut l'aprovació per part de Ports de l'Estat de l'ampliació de la terminal nord de contenidors del port de València.

El dictamen ha obtingut postures oposades entre el PSPV i Unides Podem i Compromís, que recorrerà als tribunals l'ampliació. Les dos formacions a l'esquerra dels socialistes qualifiquen aquestes futures obres com una macroinfraestructura que posarà en perill les platges del sud de València i l'Albufera. El PSPV, però, ha insistit que l'ampliació portuària serà una actuació feta "amb el màxim rigor possible" i que "complirà estrictament la normativa perquè quede integrat a la ciutat i l'àrea metropolitana", segons Puig.

Postures contràries sobre el nou Mestalla

En el cas de la construcció del nou Mestalla la confrontació va sorgir quan el València CF va presentar a la Generalitat i a l'Ajuntament de València una petició perquè s'ampliara l’actuació territorial estratègica (ATE) que se li va concedir per a construir el nou camp de futbol.

En aquesta sol·licitud es demana que es “reordenen” els terminis d'una ATE que acaba el pròxim 15 de maig en la qual es va presentar tota la informació sobre el seu treball en aquests últims cinc anys per tal de reprendre les obres.  

El conflicte va arribar quan la vicealcaldessa i regidora d'Urbanisme, Sandra Gómez, va considerar que la petició de l'equip era antiga i insuficient, i Joan Ribó, contrari a modificar l’ATE, sí que creu que cal arribar a un acord per a solucionar el problema. 

També et pot interessar

stats