Conseqüències a la Comunitat Valenciana del debat a l’Assemblea de Madrid

Unides Podem ha anunciat que no compartirà espai amb Vox en el debat de mitja legislatura entre síndics de les Corts. Compromís i el PSPV no hi acudiran si no condemnen les amenaces de mort 

Conseqüències a la Comunitat Valenciana del debat a l’Assemblea de Madrid
23 d'abril 2021 - 21:37

El PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem han expressat aquest divendres el seu posicionament en contra de “blanquejar” el feixisme, després de l’episodi viscut en el debat de la SER entre els candidats a l’Assemblea de Madrid i en què Pablo Iglesias se n'ha anat després que la candidata de Vox, Rocío Monasterio, haja posat en dubte les amenaces de mort que ha rebut. Posteriorment, se n'han eixit els altres dos candidats de l’esquerra (Ángel Gabilondo, del PSOE, i Mónica García, de Més Madrid). 

Tres dies abans del debat de mitja legislatura a les Corts amb els síndics, organitzat per la SER València, Unides Podem, Compromís i el PSPV han anunciat que no hi acudiran i demanen a la resta de formacions un cordó que aïlle el feixisme.

Ciutadans ja ha dit que debatrà amb tot el món i diu que s'ha muntat un "espectacle entre extrems". La portaveu adjunta de Vox a les Corts, Llanos Massó, ha acusat la síndica de la formació taronja, Ruth Merino, d'"equidistància" davant "qui tira la pedra i qui rep la pedrada" per un tuit que ha fet en què reflexiona sobre la jornada d'ahir sense fer cap menció directa al partit ultradretà. 

La SER ha cancel·lat el debat de síndics

La Cadena SER, com a conseqüència de la decisió de Lima, Ferri i Mata, ha optat per cancel·lar el debat de síndics. Aquest mitjà considera "impossible" continuar avant amb aquest perquè no hi hauria una "confrontació d'idees amb la pluralitat de tots els punts de vista". 

La síndica de Vox, Ana Vega Campos, ha qualificat de "lamentable" que el PSPV, Unides Podem i Compromís "pretenguen silenciar vora 400.000 votants" de la formació d'extrema dreta a la Comunitat Valenciana.  

També et pot interessar

stats