El València demana prorrogar l’ATE i es compromet a acabar el nou Mestalla el 2026

El club ha presentat aquesta petició a la Generalitat i a l'Ajuntament de València i també ha promés construir el poliesportiu de Benicalap, que ocuparia el solar al costat del nou estadi, abans que acabe l'any 2022

El València demana prorrogar l'ATE

El València ha presentat a la Generalitat i a l'Ajuntament de València una petició perquè s'amplie l'actuació territorial estratègica (ATE) que se li va concedir per a construir el nou Mestalla i vendre requalificada la parcel·la de l'actual estadi, un mes abans que aquesta caduque. Perquè s'atorgue aquesta pròrroga, el club s'ha compromés que la nova instal·lació valencianista estarà acabada el 2026 i que el poliesportiu de Benicalap, que ocuparia el solar al costat del nou estadi, estarà finalitzat abans que acabe 2022.

Espai que ocupara el nou pavelló de Benicalap
Espai que ocupara el nou pavelló de Benicalap / À Punt Esports

En el projecte, el València assegura que reprendria les obres del nou Mestalla, que estan parades des de fa més d'una dècada, al maig de 2024, i que el recinte estaria acabat dos anys més tard, sempre que, segons el club, es “reordenen” els terminis d'una ATE que acaba el pròxim 15 de maig. Entre la informació que s'ha traslladat a les administracions estan tots els detalls tècnics del nou estadi, els motius pels quals no s'han pogut complir els terminis als quals es va comprometre el club o les 39 ofertes que ha rebutjat per les parcel·les de Mestalla per considerar-les insuficients.

Des de l'entitat asseguren que els seus moviments han tingut una bona recepció per part de l'alcalde de València, Joan Ribó. Així, creuen que el primer edil no tenia tota la informació sobre el seu treball en aquests últims cinc anys per a reprendre les obres, ja que, segons asseguren, aquesta estava retinguda per la Regidoria d'Urbanisme. El València CF espera que la vicealcaldessa Sandra Gómez, responsable també d'aquesta regidoria, i el PSPV s'unisquen a aquesta recerca d'una solució conjunta al problema.

Però els responsables polítics no acaben de refiar-se d’aquest moviment del club després d'estar desaparegut molt de temps. A més, continua l'encreuament de declaracions. Per a Sandra Gómez, aquesta petició del València CF no és nova, ja que, segons ella, fa un any va fer la mateixa proposta i, a més, considera que no és suficient. En canvi, Joan Ribó, que no és partidari de modificar l’ATE, sí que creu que cal arribar a un acord per a solucionar el problema. 

També et pot interessar

stats