Compromís recorrerà als tribunal l'ampliació del port de València

També iniciarà contactes amb associacions de veïns i ecologistes per sumar veus contra el projecte

Port de València
Port de València

Compromís recorrerà als tribunals la pròxima ampliació del port de València, segons ha anunciat a través d'un comunicat. Ports de l'Estat va donar a principis d'abril  llum verda a l’ampliació nord del port de València. La comissió Ciutat-port es va mostrar disposta a recorrer a la justícia contra un projecte que considera que prima el ciment davan el medi ambient. Compromís ja havia deixat clar el seu rebuig a la macroampliació i ara dona un pas més i anuncia que també demanarà a la justícia que frene els plans de l'Autoritat Portuària de València.

L'executiva de Compromís per València ha anunciat que recorrerà la "decisió unilateral" de la "insostenible" ampliació del port de València sense un nou informe ambiental, amb l'objectiu de "evitar una tràgica pèrdua i la desaparició de les platges de la ciutat així com un trànsit pesat de camions excessiu". La coalició considera que es tracta de "un sacrifici massa gran que requereix, com a mínim, una nova declaració d'impacte ambiental", ja que l'actual és de 2007, i des de Compromís es considera que "ha perdut per complet la vigència perquè les dades i l'avaluació tenen ja 15 anys d'antiguitat".

"És una incoherència que des dels governs autonòmics i municipals estiguem treballant per a desplegar polítiques transversals i sostenibles de mitigació i adaptació al canvi climàtic, mentre el govern de l'Estat dona llum verda a infraestructures insostenibles que posen en perill el territori i la salut de la ciutadania, sense ni tan sols plantejar una nova avaluació ambiental per a tindre en compte els efectes del canvi climàtic", ha defensat la portaveu de Compromís per València, Papi Robles.

I al front judicial, se sumarà un intent de mobilització. Compromís iniciarà una ronda de reunions amb les diferents associacions de veïns dels barris més afectats per l'ampliació com són els de Natzaret, el Cabanyal, el Grau i tots els Pobles del Sud de València ciutat. També mantindran reunions amb totes les plataformes ecologistes que qüestionen la legalitat de la decisió de Ports de l'Estat.

També et pot interessar

stats