El PSOE negociarà amb el PP esmenes per a la reforma del "només sí és sí"

La reforma de la norma afronta la seua última fase en el Congrés amb la negativa dels socialistes a negociar les esmenes presentades per Unides Podem amb ERC i Bildu

La Fiscalia recorrerà contra la sentència per la violació grupal de Manresa
La reforma de la llei del "només sí és sí" encara una setmana clau, sense acord de govern / À Punt NTC

El PSOE ja manté contactes amb el PP per a tirar avant la reforma de la llei de garantia integral de la llibertat sexual, partit amb què a partir d'aquesta setmana negociaran esmenes a la llei també coneguda com del "només sí és sí".

Els socialistes, que no contemplen parlar sobre un possible augment de penes, consideren que les qüestions tècniques plantejades pels populars per a donar el seu suport a la norma estan ben plantejades.

La reforma de la llei del "només sí és sí" ha generat una divisió entre els socis de coalició, PSOE i Unides Podem, que no s'han posat d'acord per a modificar la norma. Els socialistes són partidaris de corregir la llei, que ja ha generat 978 rebaixes de penes a condemnats per delictes sexuals i 104 excarceracions.

El PSOE va presentar en solitari una proposició de llei per a dur-la a terme. En el seu primer tràmit en el Congrés, la presa en consideració, la formació morada va votar en contra, encara que el PSOE la va tirar avant amb el suport del PP.

Aquest dilluns el Congrés inicia l'última fase de la tramitació de la reforma de la llei amb la posada en marxa de la ponència, on els grups parlamentaris hauran de negociar les esmenes presentades al text impulsat pel PSOE.

Els socialistes ja van assenyalar que no negociarien les esmenes presentades per Unides Podem al costat d'ERC i Bildu perquè, a parer seu, no donaven resposta al problema de la norma.

Aquest diumenge, el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat perdó a les víctimes de la llei del "només sí és sí" i ha assegurat que es posarà una solució als efectes indesitjats que ha provocat la seua aplicació.

També et pot interessar

stats