El PP porta a la Junta Electoral la declaració del Consell en funcions sobre violència de gènere

En la reclamació també sol·licita que s’incoe expedient sancionador a la vicepresidenta i portaveu del Consell en funcions, Aitana Mas

La vicepresidenta i portaveu del Consell Aitana Mas
La vicepresidenta i portaveu del Consell en funcions Aitana Mas / Europa Press

El PP ha traslladat una reclamació a la Junta Electoral Provincial de València per l’aprovació, en el ple del Consell en funcions del passat divendres, d’una declaració institucional sobre la violència de gènere. En opinió dels populars, això va “servir per a atacar” la formació i Vox arran de l’acord de govern que signaren conjuntament. En la reclamació, el PP sol·licita que s’incoe expedient sancionador a la vicepresidenta i portaveu del Consell en funcions, Aitana Mas, que va ser l’encarregada de fer la roda de premsa posterior al ple.

Per la seua banda, fonts del Consell en funcions han confirmat que presentaran al·legacions. Va ser divendres passat quan aprovaren una declaració institucional en la qual qualificava d'“inadmissible el negacionisme de la violència masclista”, amb al·lusió directa a l’acord de govern del PP i Vox. Durant el torn de preguntes per als mitjans, Mas va demanar al partit liderat per Carlos Mazón que aclarira la seua posició respecte al Pacte Valencià contra la Violència Masclista.

Arran d'això, el PP ha denunciat davant de la Junta Electoral que "Aitana Más va utilitzar el fòrum i la seua posició institucional per a emetre missatges de marcat caràcter electoralista amb atacs directes al PP". Segons el PP, això vulnera la prohibició continguda en l'article 50.2 de la llei orgànica del règim electoral general.

A més, els populars han exposat que el perfil oficial de la Generalitat en Twitter es va fer ressò d"una declaració institucional que no té més objectiu que menyscabar la imatge del PP i vincular-la a la plaga de la violència de gènere". Una problemàtica que, en la seua reclamació, el PP assegura que "sempre ha condemnat i ha combatut".

El PP al·lega que l'article 8.1 de la LOREG estableix que, durant el període electoral, els poders públics no podran fer cap campanya institucional que atempte contra els principis d'objectivitat i transparència del procés electoral i d'igualtat entre els actors electorals. Al seu entendre, això "es vulnera de manera consistent introduint elements electoralistes i atacs a formacions polítiques per part de la vicepresidenta del Consell i portaveu de l'òrgan executiu autonòmic".

També et pot interessar

stats