El PSPV demana al PP modificar "el pacte de la vergonya" amb Vox perquè el text rebutge la violència de gènere

La sotssecretària general i d'Igualtat, Ana Domínguez, considera que els populars encara són a temps d'esmenar l'acord per a incloure el compromís clar contra la violència de gènere, "per respecte a les víctimes"

La sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, en una imatge d'arxiu
La sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El PSPV-PSOE ha exigit al Partit Popular de la Comunitat Valenciana i al seu líder i pròxim president de la Generalitat, Carlos Mazón, "no cedir" davant de l'extrema dreta i rebutjar "qualsevol pacte que negue la violència de gènere". La sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, considera que els populars encara són a temps de fer marxa enrere i modificar "el pacte de la vergonya", com ha qualificat l'acord de govern amb l'extrema dreta, per a incloure-hi una referència expressa a la violència de gènere, com a mostra de "respecte a les víctimes".

"No poden cedir i comprar-li el discurs negacionista a l'extrema dreta i fer que la Comunitat Valenciana retrocedisca en igualtat i progrés", ha assegurat Domínguez, que veu "intolerable i un insult" que els dirigents del PP "s'obliden de les víctimes i les denigren parlant de violència intrafamiliar", com ve escrit en l'acord. Segons la dirigent socialista, "negar l'existència de la violència masclista o intentar edulcorar-la amb altres termes és menysprear la vida de les dones" després de 1.206 feminicidis.

Per a la socialista, un partit que es fa dir democràtic -en referència als populars- ha de reconéixer la violència masclista com "una xacra, anomenar-la com correspon i treballar des del primer dia per a erradicar-la". Per això, ha instat el PPCV i a Mazón que es replantegen els termes de l'acord que han signat i diguen “clarament” que la lluita contra la violència de gènere no és un assumpte a negociar. "Defendre les víctimes de violència de gènere no es fa a colp de tuit, sinó amb fets", ha reiterat Domínguez.

Minuts abans, el conseller d'Hisenda en funcions, Arcadi España, havia qualificat en Les Notícies del Matí "d'insuficients" les matisacions del PP sobre la violència contra les dones, que segons ha destacat han sigut "de paraula" però no han arrossegat cap modificació de l'acord de govern.

Domínguez també ha criticat l'atribució a Vox, que "nega l'existència de la violència masclista", de la Conselleria de Justícia, el departament encarregat de protegir les víctimes. "És el pitjor dels començaments" ha valorat la socialista, que lamenta que "la negació de la violència masclista estiga signada en un acord de Govern" entre PP i Vox per a la Generalitat.

També et pot interessar

stats