El PP estudia recórrer en el Constitucional l'últim decret de mesures urgents del Consell

Mazón destaca que algunes de les mesures incloses en aquest decret no tenen res a veure amb l'emergència actual i és "un joc de triler legal que tracta d'enganyar els ciutadans des del títol fins al final"

El president del PPCV, Carlos Marzón, aquest dimarts
El president del PP valencià, Carlos Marzón, aquest dimarts / À Punt NTC

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana estudia recórrer en el Tribunal Constitucional les mesures incloses en l'últim decret aprovat per la Generalitat per a fer front a l'escalada de preus.

Els populars valencians s'oposen a algunes de les mesures incloses en aquest decret perquè consideren que no tenen res a veure amb l'emergència actual. Carlos Mazón, president del PP de la Comunitat Valenciana, ha destacat que "és un joc de triler legal que tracta d'enganyar els ciutadans des del títol fins al final".

Per a Mazón, l'últim decret llei mostra un "fracàs general que reconeix tot el que no s'ha fet i es tracta d'esmenar tot el que s'ha fet malament". Considera que poc tenen a veure amb la guerra d'Ucraïna els hospitals de campanya, la memòria democràtica o l'agència valenciana d'informació i control alimentari.

El president del PP valencià ha indicat que "per a parlar de la memòria històrica hi ha un canal legal, per a parlar de noves canongies o agències, hi ha un canal legal, per a parlar de les taxes universitàries, hi ha un canal legal, i per a parlar dels hospitals de campanya, millor que no el comenten ja perquè sona a acudit".

Els populars també s'han felicitat per la decisió del Suprem de tancar definitivament la causa del cas conegut de possible fraccionament, el suposat blanqueig de capitals per part de regidors de l'Ajuntament de València durant el mandat de Rita Barberà.

La secretària general del PP valencià i portaveu popular en el consistori, María José Catalá, ha llançat un missatge a PSPV i Compromís i els ha dit que "la política ha de fugir de les males arts i que es guanya en les urnes". "Els tribunals es deixen per a les qüestions que tenen a veure amb incompliments de la legalitat vigent".

Catalá ha recordat que el PP ha assumit les seues responsabilitats polítiques i ha esperat a la responsabilitat jurídica que ha sigut un tancament de l'assumpte en el Suprem. "Exigeix a Oltra que assumisca les seues responsabilitats polítiques i a Puig que l'Advocacia de la Generalitat s'hauria de personar per a recuperar els diners presumptament defraudats pel seu germà".

"Exigeix a Oltra que assumisca les seues responsabilitats polítiques i a Puig que l'Advocacia de la Generalitat s'hauria de personar per a recuperar els diners presumptament defraudats pel seu germà" María José Catalá - Secretària general del PP de la Comunitat Valenciana

Mazón considera que el Cs "s'ha equivocat" a Oriola

El president del PP valencià, Carlos Mazón, ha considerat que Ciutadans "s'ha equivocat" amb la moció de censura d'Oriola i ha mostrat la seua "decepció" amb la formació per formar part del que ha considerat un "disbarat antinatura" que "fa pudor". A més, ha acusat el president, Ximo Puig, de ser el "màxim responsable". "Ell sabrà per què ho haurà fet", ha afegit.

Així ho ha indicat el líder dels populars valencians en una roda de premsa que ha oferit aquest dimarts a València on ha assenyalat que "han intentat per totes les vies legals, el diàleg i el treball" que no ocorreguera. A més, ha reconegut la "tasca d'Emilio Bascuñana", l'exalcalde, "fins a l'últim moment".

Dels edils de Ciutadans d'Oriola ha dit que "s'ajunten amb Els Verds, amb Canviem, amb Esquerra Unida i el PSOE que nega l'aigua i imposa el català al Baix Segura", ha agregat. No obstant això, Mazón ha circumscrit la moció a Oriola, i ha defensat la marxa del govern de la Diputació d'Alacant i l'Ajuntament.

"Els valencians volen un canvi al més prompte possible"

D'altra banda, el líder dels populars valencians ha valorat el "gest de responsabilitat" del president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, d'avançar les eleccions autonòmiques al 19 de juny "no pensant en el major o menor benefici electoral".

Pel que fa a la possibilitat d'un avançament electoral a la Comunitat Valenciana, Mazón ha apuntat que no coneix els càlculs amb què treballa el president de la Generalitat, Ximo Puig, però ha considerat que els valencians volen "un canvi al més prompte possible".

"Nosaltres treballem sense tindre en compte els temps electorals, pensant en la verdadera situació de la Comunitat Valenciana", ha manifestat i ha criticat el "decontrol" i la "paràlisi" del Consell. A més, ha assegurat que els populars estan "preparats per a governar

També et pot interessar

stats