El Suprem desestima el recurs de queixa d'Anticorrupció per l'arxivament de la causa del fraccionament

L'alt tribunal tanca la possibilitat que el ministeri públic presente un recurs de cassació contra la decisió de l'Audiència Provincial de València

L'equip municipal del PP l'any 2015 amb l'excaldessa Rita Barberà al front
L'equip municipal del PP l'any 2015 amb l'excaldessa Rita Barberà al capdavant / À Punt NTC

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de queixa que va presentar la Fiscalia Anticorrupció contra l'arxivament de la investigació per presumpte blanqueig de diners a l'Ajuntament de València dins del cas Imelsa la coneguda com causa del barrufeig— per a la majoria de les persones processades. Així consta en una resolució de la sala penal del Tribunal Suprem de 19 d'abril.

L'objectiu del recurs era aconseguir que es reobrira aquest procediment —revocar la decisió dels magistrats valencians i permetre presentar recurs de cassació— que ha estat investigant-se durant més de sis anys i que únicament segueix actiu per a algunes de les persones processades, com l'exvicealcalde de València Alfonso Grau i mà dreta de l'exalcaldessa Rita Barberá en l'època sota investigació.

La sala considera que, segons l'article 848 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, "la resolució que es pretén atacar no és impugnable en cassació" i, en conseqüència, desestima la queixa del ministeri públic així com la petició d'acumular els diferents recursos sobre les persones implicades. 

S'investiga en la causa el presumpte blanqueig de diners negres en el PP de València en la campanya electoral de les municipals de 2015. Mig centenar d'assessors i exregidors acabaren imputats i la formació mateixa va resultar investigada com a persona jurídica, fins que l'Audiència Provincial de València va decretar l'arxivament per falta d'indicis al desembre de 2021. L'òrgan judicial va decretar que si bé podia ser il·lícita l'activitat "que es va orquestrar dins del Grup Popular de l'Ajuntament de València" per l'entrega dels diners, no havia quedat demostrat que els encausats foren conscients que estaven participant en un cas de blanqueig. 

També et pot interessar

stats